Prestige Award harmadik kiadás 2012

2012-12-19 | Borászat

A Prestige Reserve Club (Doszpod László) által alapított, és egy szakmai-média zsűri által odaítélt Prestige Awardot immár harmadik alkalommal adták át négy kategóriában, úgymint: 2012 legnagyobb presztízsű magyar borászata, borétterme, borbárja és borszaküzlete.

A díjátadóra ünnepélyes keretek között a Kárpátia Étteremben került sor 2012. december 13-án.

Prestige Award harmadik kiadás 2012

"A Prestige Reserve Club (Doszpod László) által alapított, és egy szakmai-média zsűri által odaítélt Prestige Awardot immár harmadik alkalommal adták át négy kategóriában."

A díjátadón jelen voltak a korábbi évek díjazott borászatainak képviselői is, valamint a borász szakma és sajtó képviselői. A vándordíjat, amely Gáspár Géza szobrászművész munkája, egy büszke Bacchus szobor testesíti meg, amelyet a nyertes, azaz ebben az évben a Takler Pincészet vihetett haza.



Az előző két év nyerteseivel együtt (Szepsy Pincészet, St. Andrea Pincészet) ők egy valódi Triumvinatust alkotnak. Mindhárman saját borvidékeik kiemelkedő borászatai, akik a borvidéken túl országos és nemzetközi elismertségre is szert tettek. A Takler Pincészet az elmúlt három évben minden szavazáson bekerült a döntőbe, azaz már ott kopogtatott a díj előszobájában, míg idén bebocsáttatást is nyert.

A győzelmüket nagyon könnyű indokolni: az elmúlt 10 évben stílusteremtővé váltak szinte valamennyi szekszárdi nagy bor kategóriájában. Nevükhöz számtalan nagy terrroir bor kapcsolódik, ahol sikerült az adottságokból a maximumot kihozniuk. A telt, gyümölcsös, érett és arányos vörösborokban több évjáratból is maradandót alkottak (Regnum, Primarius, Cabernet Franc Reserve, Cabernet Sauvignon Reserve, Kékfrankos Reserve, Syrah Reserve, Bartina Cuvée, Bikavér Reserve)

A Takler Pincészet laudációjához két elkötelezett borértő is csatlakozott, dr. Freund Tamás akadémikus professzor és Besenyei Péter többszörös műrepülő világbajnok és borlovag személyében. Évtizedes tapasztalatukat úgy foglalták össze, hogy ők még rossz Takler bort soha nem ittak, viszont annál több kitűnőt. Mindketten méltatták Takler Ferenc elkötelezettségét, alaposságát és a Takler Trió példaértékű együttműködését.

A Prestige Award eddigi három nyertes borászatának 8 kiváló borával ugyancsak ezen a napon a Kárpátia Étterem díszvacsoráján ünnepeltük 100 vendéggel a Triumvinátust.

A további kategóriák győztesei:

Borétterem: Kistücsök – Csapody Balázs és csapata évek óta a legkedveltebb hely a Balaton partján. Az, hogy idén a legjobb borétterem kategória győztese lett bizonyosan nem csak az étterem felújításának köszönhető. A jó konyha ételeihez jól összeválogatott borokkal várják a vendégeket.

Borbár: DiVino – A Junibor szelekcióra épülő kínálat és a finom közönség együtt járul hozzá a borbár jó hangulatához és népszerűségéhez. A fiatal borászok jelenléte további személyes akcentust is kölcsönöz a helynek.

Borszaküzlet: Bortársaság Parlament – A Bortársaság újonnan nyitott modern, tágas, barátságos üzletei tekintetében csak az volt a kérdés, hogy egymással vetélkedve melyikük kerül ki győztesen.

A díjhoz felajánlások is érkeztek: A Budapest Week Publishing (Freed Péter és Kerényi Péter) egy 1.000.000 Ft-os kommunikációs csomagot nyújtott át Takler Ferencnek, a Pauker Nyomda (Vértes Gábor) pedig egy nyomdai munkára beváltható bónt. Mátyók József a Borkultusz online felületén történő egyhónapos promóciót ajánlott fel a Takler Pincészet és a Kistücsök Étterem részére. A Nemere II. (a Balaton és a tavalyi Borregatta legszebb vitorlás hajója) tulajdonosa Láng Róbert és Doszpod László a Prestige Reserve Club részéről felajánlásukban biztosították a Takler Pincészet részére a 2013-as Borregattán történő közös (Takler Prestige Team) részvétel lehetőségét

Cimkék: Prestige Award

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok