Megvan az év pálinkája
Szoros volt a verseny, ráadásul minden eddiginél több gyümölcspárlat nevezett az idei gyulai pálinkafesztivál megmérettetésére.
Kémiai analízis és érzékszervi elemzést követően, ez évben is kiválasztották a legjobbat.
A 19. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka Nemzetközi Gyümölcs és Borpárlat Versenyre kilenc országból, több mint 800 mintával neveztek. Társadalmi előzsűrizést követően az érmekről és a kategória-győztesekről, a championokról egy 29 fős, szakértőkből álló bizottság döntött. Látványos minőségjavulásról számolt be Panyi Gáborné, a Corvinus Egyetem adjunktusa, az Országos Pálinkaverseny szakmai igazgatója, aki szerint az összes érmes hibátlan, jó minőségű pálinka vagy párlat volt.
Az Év pálinkája 2011-ben, az Agárdi Pálinkafőzde Besztercei szilvapálinkája lett. Vértes Tibor a cég ügyvezető igazgatója, főzőmestere szerint bármilyen hihetetlen, ez egy friss pálinka, 2010-es évjárat. Mint mondta az évjárat nem volt nagyon „szép”, de mégis ki tudták belőle hozni azt, amit lehet. Szerinte egyébként a jó pálinka titka a jó alapanyag, és az ember, aki mögötte áll, figyelemmel kíséri, és utána a megfelelő pillanatban palackozza.
Az év pálinkáját, mint nemzeti értéket a Mezőgazdasági Múzeumban helyezik majd el a korábbi győztes pálinkák mellé.
2012 a barack éve a Budapesti Pálinkafesztiválon A Kisrét Manufaktúra az Év pálinkafőzdéje! A snapsz sorsára jut a pálinka A szilva éve után jövőre a baracké lesz a főszerep Andreas Mayer, a két Michelin-csillagos osztrák séf Magyarországon köszönti a pálinkafőzési szezon kezdetét! Belvárosi Pálinka Napok Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál Drága pálinka, drága gyümölcslé - Ezt hozzák a fagykárok idén Különálló termékcsaládot hozott létre a Márton és Lányai pálinkaház az aranyérmes pálinkáinak Magyar pálinkafesztivál volt Amerikában Még több pálinka főhet otthon Megint a pálinka miatt indít eljárást az Unió Multifunkciós pálinkaszentély Növelni kell a minőségi pálinka elismertségét Pálinkakörút sztárokkal Pálinkával ízesített lazacfilé szeleteket mutatott be a Rézangyal Rekordszámú nevezés a pálinkaversenyen Újra közösségi programmá tennék a pálinkafőzést
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.