A Nyári Etyeki Piknik jegyében telt a hétvége a Gasztrosétányon
„Dallamok, zamatok mosolyok – ez a Piknik, legyél ott” – Ezzel a szlogennel invitálták az érdeklődőket a Gasztrosétányra a június 10-11-re. A helyiek egész hétvégén nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves kiállítással és vendégborászokkal, sajttal, sonkával, süteményekkel és minden földi jóval várták a látogatókat. Nem lehetett panasz a programra sem, hiszen a jó hangulatról és az igazi kulturális élményről többek között Dresch Mihály ifj. Csoóri Sándorral, Berecz István és a BaHorKa Társulat gondoskodott!
Aki már járt valamelyik rendezvényen az etyeki Gasztrosétányon, az tudja, hogy ezen alkalmakkor kinyitnak a helyi pincék és kézművesek, hogy vendégborászaik társaságában megmutassák és kóstoltassák remekeiket: bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt, csokoládét és még számos rendkívüli finomságot. Nem volt ez másként most sem, száj nem maradt éhesen, sem torok szomjasan! Úgy tűnik, hogy a szervezőknek az időjárásra sem lehetett komoly panaszuk és ennek megfelelően a nagyszerű gasztronómiai kínálat és az izgalmas programok vonzották is szép számmal az érdeklődőket.
Nem is csoda, hiszen a szablyás pezsgőnyitás vagy a szőlősorok közötti borkóstoló mellett számos zenész húzta a talpalávalót, többek között olyan nagyágyúk, mint Dresch Mihály és ifj. Csoóri Sándor „Sündi”, de meg lehetett csodálni Berecz István és Barátainak táncát vagy együtt szórakozhattak a vendégek a BaHorKa Társulattal!
Az etyeki Gasztrosétány igen népszerű helyszín lett, különösen az Etyeki Piknik 2013-as indulása óta, de a helyiek nem csak rendezvényes időszakban várják és fogadják a vendégeket. A nyári esemény után sem kell majd sokat várni izgalmas helyi rendezvényekre, hiszen az őszi időszakban a következő eseményekkel jelentkezik majd a Gasztrosétány:
Őszi Etyeki Piknik - 2017. szeptember 2-3.
Élményszüret a Gasztrosétányon - 2017. október 21-22.
Libadalom a Gasztrosétányon - 2017. november 11.
Advent a Gasztrosétányon - 2017. december 2.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.