A 20. Piknik tényleg nagy szám volt!

2017-09-04 | Hírszerkesztő

20 Piknik az elég nagy szám, megújult a Gasztrosétány! – Ez volt az Őszi Etyeki Piknik szlogenje, amely valóban már a 20. volt a sorban. A jubileumi alkalomra pedig szépen felújított környezetben készültek a helyiek, akik egész hétvégén nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves kiállítással és vendégborászokkal, sajttal, sonkával, süteményekkel, nyárson forgó malaccal várták a látogatókat. Fellépett többek között a Pátkai Rozina Trió, a Cimbaliband és az Újbudai Babszem Táncegyüttes is!

A 20. Piknik tényleg nagy szám volt!

A jubileumi alkalomra valóban díszbe öltözött az etyeki Gasztrosétány, teljesen megújították az újhegyi pincesort: szilárd útburkolat készült, szépen lekövezett felületen lehetett korzózni, eltűntek a légvezetékek és beton villanyoszlopok, helyettük elegáns kandeláberek világítanak mostantól, többféle térbútor, stílusos hulladéktárolók és padok varázsolják praktikussá és széppé a környezetet.



A helyszín tehát nagyszerűen felkészült a vendégvárásra, de a helyi pincék és kézműves vállalkozók sem maradtak ezzel adósak. Egész hétvégén a vendégborászaik (Áts Károly, Balla Géza, Dúzsi Tamás, a Laposa Borbirtok vagy például a Szatmári Pince) társaságában mutatták be és kóstoltatták ízletes nedűiket és ételeiket: : bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt és még számos rendkívüli finomságot. Érlelt sonkák, kakashere pörkölt, libatepertő és csalánleves, házi sütemények, különleges szörpök és lekvárok, kézműves csokoládé, nyárson forgó malac és lazacburger – ez csak néhány példa az ínyencségek sorára, amit a Piknik látogatói megkóstolhattak.

Több helyen kicsit be is kapcsolódhattunk a helyiek életébe, hiszen az érdeklődők az Etyeki Sajtútállomáson a sajt- és túrókülönlegességek mellet olyan vajat is köpülhettek hagyományos eszközökkel, és megtekinthették a sajtkészítés folyamatát, a Dvorák Parasztudvarban pedig birkát, kecskét, disznót, tyúkot, libát, kacsát és a kicsinyeiket lehetett látni és meg is lehetett simogatni őket.

A zenéről és a táncról többek között az Újbudai Babszem Táncegyüttes, a Pátkai Rozina Trió és a Cimbaliband gondoskodott, de szinte minden présház környékén szólt élő zene, minden pincészet igyekezett valamilyen muzsikáról vagy egyéb programról is gondoskodni. Szerencsére az őszi és a téli időszakban sem kell lemondanunk a Gasztrosétány programjairól, hiszen hamarosan élményt szüretelneklibát futatnak és az adventi időszakban karácsonyt várnak majd itt az alábbi időpontokban:      

 

Élményszüret a Gasztrosétányon        - 2017. október 21-22.

Libadalom a Gasztrosétányon             - 2017. november 11.

Advent a Gasztrosétányon                   - 2017. december 2.

 

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok