Kovács Nimród Winery
Tel.: +36 (36) 537-232
Fax: +36 (36) 537-233
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje
GPS koordináták (DD):
Lat: 47.909956
Long: 20.367837
Szőlőfeldolgozó és borászati üzemünket a Verőszalán, Eger egyik legpatinásabb pincesorán alakítottuk ki, ahol két-háromszáz éve folyamatos a pincekultúra.
Maga a pincesor kialakulása a XVIII. századra tehető. Ekkor már az egész város alatt több mint 1000 pince létezett, a legtöbb a vár alatt. A pincék elé a présházak kerültek, amelyek a helyben történő szőlőfeldolgozást segítették. A Szala-patak két oldalán, az Árnyék- és Verőszalán a présházakat a pincékhez hasonlóan a sziklából vágták ki, majd a pincéből kikerülő, jó minőségű tufából építették meg.
A minőségi borfogyasztás tradícióra, tiszteletre, bizalomra, meghittségre épül. Mi büszkék vagyunk kiváló borainkra, amelyek egyedi művészeti alkotások: ötvözik az Egri Borvidék terroirjának szépségét, az alkotó borászok tudását és a magyar és amerikai tanácsadóinak szakértelmét. Új, tufába vájt, 80 főt befogadni képes kóstolóhelyiségeink a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Előzetes bejelentkezés alapján többféle borbemutató programot ajánlunk, amelyek során pincelátogatás, technológiai ismertető, és természetesen borkóstoló szerepel. Minden vendégünknek egyedi figyelmet szentelünk, örömmel segítjük abban, hogy megismerjék a borkészítés titkait, és értő borkóstolóvá válhassanak.
Hangulatos kóstolóhelységeink Önökre várnak! Jöjjenek és hozzák magukkal barátaikat, üzletfeleiket is!
Borkóstoló csomagjaink: Standard csomag - Borkóstoló borkorcsolyával: A fehér, rozé és vörösborok mellé pogácsát, különféle sajtokat és ásványvizet kínálunk. Vendégeink a borsor megízlelése után átfogó képet kapnak a Kovács Nimród Winery ízvilágról.
Évjáratkóstoló - Időutazás a hordó és palack segítségével: Tematikus kóstoló, egy kiválasztott fajta (Chardonnay, Kékfrankos), vagy márka (Rhapsody, Bazilika - Egri Bikavér) évjáratonkénti újrakóstolása, összehasonlítása. Felidéződnek a régmúlt évjáratok, s ki-ki eldöntheti, melyik áll szívéhez közelebb: az összeért, lecsillapodott palackvilág, vagy a hordóban duzzadó, ifjonti hevesség.
Bepillantás a borász alkotóműhelyébe - Komponáld meg saját Egri Borod! Olyan lehetőséget kínálunk a borokhoz értő, vagy azokról véleményt formáló, alkotó kedvű látogatóinknak, mely során átélhetik a borászat művészi pillanatait, elleshetik a borkészítés műhelytitkait, megismerhetik a borok arculattervezéseinek szempontjait. A programban résztvevők négy alapbor felhasználásával, a már-már tudományos munkához minden szükséges eszköz segítségével állíthatják össze a bort, amely legjobban kifejezi az egri borról kialakított elképzelésüket, elvárásukat. A házasítás technikáját, az alkotómunka lépéseit, a különböző komponensek társításának szempontjait a borász szakirányítása mellett sajátíthatják el. A komponálás során legfeljebb három borházasítást lehet készíteni, melyek közül a legjobban sikerültet maguk az alkotók "vakbírálattal" minősítenek. A legszebbnek talált, győztes bor alkotója elismerésül egy palack vörösbort kap ajándékba. A nagy összpontosítást, elmélyülést igénylő munka csendben, bensőséges hangulatban zajlik. A nevetés, vagy élcelődés csak az eredmények ismertetését követően veszi kezdetét. Igény szerint a kóstoló gazdag hidegtállal vagy meleg étellel is kiegészülhet.
A programok végén vásárlási lehetőséget biztosítunk!
További információ és bejelentkezés:
Prokaj Orsolya
Tel.: +36 (70) 452-2626
orsolya@kovacsnimrodwinery.com
Borok
Programok
Áttekintés
Alapítás éve: 2000
Megművelt terület: 30 Ha
Pince kapacitás: n/a Hl
Éves Palackszám: 80.000
Főborász: Babiczki László
Szőlész: ...
Termesztett szőllőfajták:
Furmint, Pinot Noir, Syrah, Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot, Chardonnay, Pinot Gris
Szolgáltatások
Nyitvatartás: Egész évben
Nyitvatartási idő: előzetes bejelentkezés alapján
Beszélt nyelvek:
- magyar
- angol
Szolgáltatások:
- pincelátogatás
- borkóstolás (évjáratkóstolás)
- borbolt, vinotéka
- céges rendezvények, partner- partik
- étkezési lehetőség (előzetes bejelentkezés szükséges)
Betöltés...