Belward Pincészet
Tel.: +36 (69) 358-106
Fax: +36 (69) 358-106
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje
GPS koordináták (DD):
Lat: 46.035459
Long: 18.396472
A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. A terület a Dunántúl dombos-hegyes éghajlati körzetébe tartozik melynek klímája és időjárása szélsőségektől mentes szubmediterrán jellegű. Szőlőtalajára a löszös, kötött erdőtalaj (barnaföld), és vörösagyag tartalom jellemző. Az évi középhőmérséklet 10,5-10,8 ℃. Az évi napfénytartam 2060-2080 óra. Az éves csapadék mennyisége 700-850 mm között váltakozik. Mindez kiválóan kedvez a minőségi Belward borok készítéséhez.
A legutóbb nyilvánosságra hozott statisztikai adatok szerint a Mecsekaljai borvidék összes szőlőterületének több mint 90%-án fehérborszőlő-fajtákat termesztenek. A borvidék klímájából fakadóan a késői érésű fajták is jól beérnek. Az itt termett borok általában alacsony savtartalmúak, lágyak, de testesek, teltek, gyakran magasabb alkohol tartalmúak. A borvidéken elterjedt fajtáknak természetesen megvannak a jól felismerhető jellegzetességei. Az Olaszrizlingben például a borvidékre jellemző lágyság és tüzesség mellett felfedezhető a fajtára jellemző rezeda illat és a finom íz harmónia. A Cirfandli azzal válhatott a borvidék híres fajtájává, hogy itt kiteljesedhet borában egy mezei virágcsokorhoz hasonló összetett finom illatkavalkád, a fűszeres zamat, amelyik hosszan megmarad kóstolása után.
Szüret - a munka gyümölcsének pillanata
Ekkor csúcsosodik ki az egész évi munka eredménye, amikor is a begyűjtött gyümölcs minőségét és mennyiségét nagymértékben befolyásolja a szüret ideális idejének meghatározása és a szőlőtermés további kezelése. A termés értékét elsősorban a cukortartalom szabja meg, ezért akkor szüretelünk, amikor a szőlő már teljesen megérett, cukortartalma már nem nő, savtartalma megfelelően lecsökkent.
Bor az acéltartályból - a reduktív borkészítési technológia
Az erjedési hőmérséklet döntő hatással van az asztalunkra kerülő bor minőségére. A reduktív eljárással készített boraink esetén a bor elsődleges íz-, illat- és zamatanyagait kívánjuk megőrizni, melynek alapanyagául érett, de nem túlérett szőlőt használunk fel. Az eljárás során kulcskérdés a szőlő hűtése, s ezen belül az, hogy melyik munkafázisban kezdődik a hűtés. Már szállítás során – szárazjég hozzáadásával – visszük a termést a szőlőből a feldolgozóba, ahol zárt rendszerben (levegő jelenléte nélkül), kíméletesen dolgozzuk fel a szőlőt, és irányított hőmérséklet-szabályozással erjesztjük. Campus borcsaládunk ezen eljárással készül.
Bor a hordóból - az oxidatív eljárással készített bor
Míg a reduktív eljárással a bor elsődleges íz-, illat- és zamatanyagokat kívánjuk megőrizni, addig a hagyományos oxidatív eljárással pont arra koncentrálunk, hogy kifejlődhessenek másodlagos aromaanyagok. Classic borcsaládunkat tölgyfahordóban érleljük. A hordós érlelésnél a hordóink mérete és a tölgyfa minősége is meghatározó, eszenciája megjelenik a boraink ízében, mely nagy hatással van az élvezeti értékére. Az érési folyamat során csökken a savtartalom, a tisztítás és stabilizáció hatására a nemkívánatos anyagok kiválasztódnak valamint a bor különböző összetevői egységes ízzé és aromává forrnak össze, melyek idővel elérik csúcsértéküket.
BORAINK
Classic borcsalád - Klasszikus fajták az egyedi stílus kedvelőinek
Csodálattal hódolunk ezen fajtáknak, melyek pincészetünk meghatározó, zászlós borai. Kiváló évjáratok koncentrált ízvilágot eredményeztek már a mustban, majd az ebből erjedt, finom seprőn érlelt borainkban. Ez a gondoskodás adja a kimagasló minőséget minden palack Belward Classic bornak.
Campus borcsalád - fiatal borásztól, fiataloknak
Fiatalos, laza és könnyed a kínálatunk gerincét adó Campus borcsaládunk. Célzottan a fiatalabb generáció igényeire és ízlésére formáltunk meg. Ebben a borcsaládunkban fontosnak tartottuk az intenzív illat és zamatanyagok megőrzését. Hangulatos estékre ajánlott minőségi borok, melyek kiváló élményt nyújtanak a könnyű borok kedvelőinek.
Gyöngyöző borok - frissesség, palackba zárva
Borok
Programok
Áttekintés
Alapítás éve: ...
Megművelt terület: 47 Ha
Pince kapacitás: ... Hl
Éves Palackszám: ...
Birtokigazgató: ...
Főborász: ...
Szőlész: ....
Termesztett szőlőfajták:
Olaszrizling, Rajnai Rizling, Chardonnay, Hárslevelű, Irsai Olivér, Zöldveltelini, Sauvignon Blanc.
Szolgáltatások
Nyitvatartás: Egész évben
Nyitvatartási idő: ...
Beszélt nyelvek:
- magyar
- angol
- német
Elfogadott hitelkártyák és csekkek:
- ...
Szolgáltatások:
- pincelátogatás
- borkóstolás
Betöltés...