Több mint fröccs – Fehér- és rozé borok nyárra
Élményturizmus Akadémia sorozattal bővíti kínálatát a Zsigmond Király Egyetem.
Több mint fröccs – Fehér- és rozé borok nyárra címmel indít bortanfolyamot májustól a képzési kínálatát megújító Zsigmond Király Egyetem (ZSKE). Ez lesz az első kurzus az egyetem Élményturizmus Akadémia sorozatában, amelynek célja, hogy izgalmas és korszerű gyakorlati ismereteket nyújtson az érdeklődők számára.
A kurzus során a résztvevők Dervenkár István borszakíró szakmai vezetésével és vendégborászok, borkereskedők segítségével fedezhetik fel Magyarország egyes borvidékeit, illetve elsajátíthatják a profi borkóstolás alapjait. A nyolchetes, esti tanfolyam során az elméleti ismereteket – mint például a borvidékek jellegzetességei vagy a legújabb magyar és nemzetközi trendek – a témához tartozó borok kóstolása egészíti ki.
A képzést olyan borászok és borkereskedők vendégelőadásai színesítik majd, mint ifj. Kamocsay Ákos (Kamocsay Borászat), Kovács Tamás (Szent Donát), Laposa Zsófi (Laposa Családi Birtok), Benedek Péter (Benedek Pince) vagy Brezovcsik György (Füleky Borászat). Így a szakma kiválóságainak vezetésével ismerhetik meg a jelentkezők a borvidékeket a Balaton- és Budapest-környéki birtokoktól kezdve Tokajig, de nem marad el a rövid nemzetközi kitekintés sem.
A jól ismert és klasszikusnak számító borfajták mellett, mint például a királyleányka, az Irsai Olivér, a chardonnay vagy a furmint, a ZSKE és partnere, a Bor és Más borkereskedés lehetőséget biztosít a jellegzetesen magyar stílusú siller, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő habzó- és gyöngyözőborok kóstolására is.
A ZSKE Több mint fröccs – Fehér- és rozé borok nyárra képzése az első az egyetem Élményturizmus Akadémia sorozatában, amelynek célja, hogy egyszerre izgalmas és korszerű, gyakorlati tudást nyújtson az érdeklődők számára. A tanfolyam 2018. május 3-án (csütörtökön) indul, a jelentkezési határidő 2018. április 29. (vasárnap). További információ a tanfolyamról a http://www.uni-zsigmond.hu/elmenyturizmus/ oldalon olvasható.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.