Somlói Juhfark Ünnep 2018
Szeptember 15-én már harmadik alkalommal rendezik meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható. A borok készítői kínálnak, válaszolnak a kérdésekre, és a legsomlóibb borokkal együtt élvezhető a hegy összetéveszthetetlen varázsa is. A kóstolót kiegészítő programok, workshopok, vezetett somlóhegyi túra és pincelátogatás teszi még izgalmasabbá.
A somlói Juhfark a fajta és a termőhely tökéletes találkozása. A Somló egész világon egyedülálló különlegességét a Juhfark tudja legszebben megmutatni. És fordítva: a Juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex, ásványos ízvilágú bor.
Egyedi talaja és klímája, no meg kiemelkedő borai miatt a Somlót mára az egész világon jegyzik, és hírnévben is kezd felzárkózni a legnagyobbak mellé. Ahogy Horkay András nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke nemrég fogalmazott: a komoly potenciállal rendelkező, nagy fehérborokban a Somló a legkiválóbbak vetélytársa. És a sokéves érlelést igénylő, inkább alkalomra szánt borok mellett nagyon sok olyan tétel is van már, amely a könnyedségével hódít. Az egész világ a gyümölcsös, könnyebben fogyasztható borok irányába megy. Ma már a Somlón is készülnek olyan borok, amelyek amellett, hogy gyümölcsösek, jobban ihatók, meg tudják mutatni az egyedi, ásványos terroirt, ami a somlói borokat figyelemreméltóvá teszi világviszonylatban is.
Az igényes borfogyasztó ma mindenhol a limitált és máshol nem reprodukálható borokat keresi. Tehát a világot az érdekli belőlünk, amiben különlegesek és egyediek vagyunk: azok a hazai fajtákból készült borok, amelyek jól megmutatják az itteni terroirt, és sehol máshol nem reprodukálhatóak. A vulkanikus borvidékek közt is egyedülálló ízvilágot produkáló Somló mindent tud, ami a nemzetközi sikerhez kell. A Juhfark Ünnepen a legnagyobb változatosságban ismerhető meg a fajta borainak sokféle stílusa.
A teljes program és jegyvásárlás:
http://www.tornaipince.hu/hu/hirek/somloi-juhfark-unnep-2018
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.