PRESTIGE DÍJAS AZ NJK
A Prestige Reserve Club az idén 68 bornak ítélte oda az EU 25 országában bejegyzett Prestige Reserve Védjegy viselésének jogát és az eredményhirdetésre november 27-én került sor a Gundel Étteremben.
A díjat, amely kizárólag a minőség presztízséről szól, méltán érdemelte ki a fogyasztók körében is népszerűvé vált két bor.
Az Chardonnay Battonage 2007 klasszikus burgundi technológiával - kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique) erjesztéssel, seprőn tartással, többszöri felkeveréssel – készült. Sajátos ásványosságát a válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi az Egri Borvidék adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. Kiváló társ szárnyas- és könnyű sertés ételekhez, valamint tenger gyümölcseihez és tésztafélékhez. 2006 NJK
Az NJK 2006 Cabernet franc, Merlot és csöppnyi Kékfrankos házasítása, mely új francia és magyar barik hordókban érlelődik több mint két és fél évig. A pincészet zászlós bora mély színű, illatában és zamataiban kék és fekete héjú bogyós gyümölcsök, cédrus, csokoládé díszlenek lekerekedett és bársonyos tanninokkal. Fejlődése a palackban még hosszú évekig töretlen.
Szalay Dorottya Takler Andrással együtt vette át a Takler Noir Gold Kékfrankos Reserve 2006 Prestige Reserve díját, miután ennek a bornak a kizárólagos forgalmazója a Monarchia Borkereskedelmi Kft.
A díj rangját emeli, hogy a megmérettetésre nagyon sok jó bort neveztek be, Villány, Szekszárd, Tokaj, Badacsony, Észak és Dél- Balaton, Eger, Ászár-Neszmély, Somló neves borászai.
A borokat elbíráló és a díjakat eldöntő zsűri tagja volt: Doszpod László a Prestige Reserve Club elnöke, Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok (Gundel Étterem), Kovács András István főszerkesztő (Tonella Magazin), Robotka Gábor sommelier (Tonella Magazin), Kozma Kálmán a Magyar Sommelier Szövetség elnöke és Schützenhoffer Gergely borszakértő (Vinoport).
A projekt célja, hogy támogassa a prémium kategóriás magyar borok érvényesülését a hazai és külföldi piacokon, valamint a minőségtudatosság fejlődését mind a termelői, mind a fogyasztói körben.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.