MUST, BOR BARÁTOK, KULTÚRA – SZÜRETI PIKNIK LESZ ETYEKEN!
Szeptember 1-én és 2-án Őszi Etyeki Piknik! Must, bor, barátok, kultúra! Gyere és ízleld meg a Gasztrosétány remekeit és szórakozz a Cimbali Band zenéjére! Várunk a Gasztrosétányon szeptember 1-én és 2-án egész hétvégén! buszok Kelenföldről… Tudod?
Mára elmondható, hogy az etyeki újhegyi pincesor – azaz ahogy mindenki ismeri, a Gasztrosétány – a környék egyik kulturális, turisztikai, gasztronómiai fellegvára lett.
Minden évszakban megrendezik az Etyeki Pikniket, de nem kell heteket, hónapokat várni egy jó etyeki túrával, hiszen máskor is nyitva találjuk a pincéket, mégis ilyenkor a legfantasztikusabb a hangulat, amikor a helyi présházak és kézműves gasztronómusok mellett kiállítók is belakják a helyszínt és mindenhonnan valamilyen izgalmas illat száll a levegőben. Ez alkalommal is ilyen fantasztikus hangulattal és finom ízekkel, illatos borokkal várják a szervezők a vendégeket, sőt a szüret időszakában ezúttal mustot is kóstolhatnak az ínyencek, a kreatívabbak pedig megfesthetik majd a saját e-tyek pólójukat. Lesz még számos kulturális és gyermekprogram, szórakozhatunk a Cimbali zenéjére vagy csak andaloghatunk poharunkkal a kezünkben a varázslatos pincesoron. Tényleg érdemes lesz szeptember első hétvégéjén újra Etyekre látogatni!
Lássuk tehát az Őszi Etyeki Piknik részleteit, hogy mivel készülnek a helyiek a Vendégeik fogadására:
(A programot csatolt fájlként is küldjük.)
- Gingalló Csokoládéműhely
- Nyitott műhely – csokoládékésztés bemutató (10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30)
- Különleges kézműves csokoládék kóstolója egész nap a forró italtól a csokinyalókáig!
- Piknik Liget
- Népi játszótér, „pónilovi” és állatsimogató
- Aubergine Terasz
- Padlizsán- és zakuszkakrém csészében
- Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, burgonyakrokettel
- Harcsapörkölt túrós csuszával és BBQ pulled pork
- Desszert Pince
- Desszert Szüret: szőlős-boros finomságok
- Fügelekváros pannacotta
- Kéksajtos-körtés pite
- Gradowski Birtok
- Hagyományos magyaros ételek és szekszárdi borok
- Garaguly Birtok és Borpince: Áts Családi Pincészet (Mád), Balla Géza Pincészet (Arad-hegyalja)
- Milán Pince – Zalán Faház: Gábor konyhája
- Sült csülök és kacsacomb párolt káposztával és törtburgonyával
- Babgulyás és házi rétes
- Sobol Pincészet és Erdélyi Ízek Udvara
- Paraszt csorba, szőlőleveles töltike és erdélyi miccs faszénen sütve
- Etyeki borok, Tarpa pálinka, Csíki sörök és párlatok
- Gombai Pezsgőpince
- Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolása
- Szablyás pezsgőnyitás
- Ica Mama húsimádó finomságai
- Árpás Laci Sonkamester Pincéje: Gervai Pince (Etyek), Günzer Tamás Pincészete (Villány), Nádas Borműhely (Etyek), Tiffán Bor (Villány)
- Délvidéki ízek, látvány-malacsütés
- Kézművesek: Borostyán Bőrdíszmű, Chilion, Emese Műhelye, Fanni foltjai, Greta Handmade Design, Gyöngyi anyu relax cukiságai, Gyurma Trend, Marmaladys, Mimmóza, Sápi Gyümölcsborok, Sziráczki Glass
- Halmi Pince
- Folyóborok, borpárlatok, kézműves szörpök
- Levendulás és mentás fröccs
- Madzag & Csomó karkötők, nyakláncok
- Chateau Újhegy - Takáts Pince
- Lepények több ízben, gombás szarvaspörkölt, halászlé harcsával
- Szent Orbán Pince:
- Kóstoló a Rókusfalvy Birtok és a Zarándok Pince boraiból
- Etyeki Gezemice-lángos
- Zarándok Pince
- Kácsor „Kíra” Pince
- Etyeki borok, libatepertő-krémes kenyér, juhtúrós pogácsa és házi rétes
- Etyeki Sörmanufaktúra, faművesek, Valaha Tanya,
- Green Eggs and Ham
- Tátrai Pince:
- A pincészet borainak kóstolója és vására
- Rezeda Terasz: Anonym Pince (Etyek)
- Pacalcsorba, szaftos szendvics variációk
- Francia lecsó gomolyával vagy hízott kacsamájjal
- Répatorta és szőlőfagyi
- Szombat, 14:00 óra: Csak Bence zenél
- Vasárnap, 14:00 óra: Péterffy Lili a színpadon
- EtyekVin Pince, ahol vendég a Sonkamester
- Helyi borok és grillvarázs
- Lajvér Borház
- Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
- STELÁZSI – válogatott finomságok a kamrából
- Caffé Go
- Dvorák Vendégudvar
- Parasztudvar-látogatás: birka, kecske, liba, kacsa és kicsinyeik
- Füstölt vásár és falusi ízek: szüreti babgulyás, csülkös-körmös pacalpörkölt, resztelt máj petrezselymes burgonyával, fokhagymás pecsenye jóasszony módra, grilltál
- Drop Stop: Lucza Családi Borászat (Etyek)
- Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
11:00 - 15:00 óra: Szabadtéri gyermek- és kézműves programok
Szombat, 13:00-16:00 óra: Kaiser Zoltán és zenekara
17:00-21:00 óra: Schwab'N'Roll zenekar
Vasárnap, 16:00-20:00 óra: Retro Moss Band
- Grill ételek, vörösboros pulykaragu pirított nudlival, zsíros kenyér, rétes
- Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
- Kézművesek: Chilicum, Csinta, Fekete Réka és Hollóssy Béla, Édenkert kézművesei, MJ Design
- Etyeki Sajtútállomás: Dúzsi Tamás (Szekszárd)
- Sajtkülönlegességek és túródesszert
- Fonó Présház:
- Rókusfalvy Birtok:
Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó
10:00 óra: Főző verseny (zsűrizés 14.00 órakor)
11:00 óra: „Pohárral a kézben” – két óránként induló rendhagyó szőlőtúra vezetett borkóstolóval
11.00-16.00 óra: Kézműves foglalkozás gyermekeknek
10.00-13.00 óra: Kutyaovi – kis kutya simogatás
Szombat:
12.00-15.00 óra: Cimbali Band
16.00-20.00 óra: Pure Mr G dj szett a szőlő előtt
Vasárnap:
12.00 órától Utcazene a Zrínyi Poptól
12.00-15.00 óra: Fesd magad e-tyeki pólódat! – kicsiknek és nagyoknak
- Buzál-Mórocza Pince
- Korda Filmstúdió
Mindkét nap kiállítás 10 órától 2 óránként vezetett stúdió túra
Szombaton, 11.00 és 13.00 órakor kaszkadőr show
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.