Megszületett a Capella receptverseny végeredménye!
2017 decemberében hirdette meg a Bock Hotel Ermitage a Capella receptpályázatot, amelyre egészen 2018. február 28-ig lehetett nevezni.
A gasztro- és borrajongó versenyzők feladata az volt, hogy egy olyan ételt alkossanak meg, amely a legtökéletesebben illik a Bock Pince cabernet franc alapú csúcsházasításához, a Capella 2008-hoz.
Rengeteg kiváló recept érkezett be a felhívásra- még Norvégiából is pályáztak hozzánk! Az izgalmas és figyelemre méltó kreativitásról árulkodó pályázatok közül nem volt egyszerű kiválasztani a három legjobbat. A döntésnél a zsűri több szempontot is figyelembe vett: az eredetiséget, a megjelenést, a küllemet, az ízvilágot, a kivitelezhetőséget, az összbenyomást és természetesen azt, hogy mennyire illik a recept a Bock Capella-hoz.
A zsűri nagy kihívás előtt állt, de végül sikerült közös nevezőre jutni a végső sorrendet illetően:
1. helyezett
Marton János: Áfonyás szarvasszeletek házi burgonyafánkkal
Nyereménye egy kétszemélyes hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban, valamint 1 palack Bock Capella 2008.
2. helyezett
Ludányi Emőke: Diós palacsinta vörösboros öntettel
Nyereménye egy kétszemélyes, borkóstolással egybekötött Bock dűlőtúra 2018 áprilisában, valamint 1 palack Bock Capella 2008.
3. helyezett
Kisuti Dávid: Marhapofa zellerpürével és sült paprika jus-vel
Nyereménye egy hat palackos Bock borválogatás, valamint 1 palack Bock Capella 2008.
Gratulálunk a nyerteseknek!
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.