Megint kifőztek valamit a Codecoolnál!
A jövő a kézműves kódolásé! Saját sörrel hívja fel magára a figyelmet a Codecool programozóiskola.
A programozók világa ihlette a Codecool kézműves sörét, melyet elsőként az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szeptember 13-14-én tartandó Menta konferenciájának résztvevői kóstolhatnak.
Az Indokolatlan Ügyféligényfantázianévre hallgató sörkülönlegesség típusát tekintve egy IPA. „Narancsszínű amerikai Indian Pale Ale, telt malátás testtel, hátulról intenzíven, ugyanakkor mégsem tolakodó módon, déligyümölcsös komló aromákkal támadva az ízlelőbimbókat” – jellemezte egy, az adatvédelmi törvényre hivatkozva neve elhallgatását kérő programozó. Az IPA-kra jellemzően szűretlen főzet receptje a Horizont Brewing alkotása, akik a palackozást is végzik.
A címkét tervező Bene „bys” István, a Delta7 ügynökség art directora pont olyan briefet kapott, mint amit a programozók szoktak: nem volt bő lére eresztve. A grafika középpontjában az elfoglalt és túlterhelt IT top manager áll, aki egyelőre még nem tud megbirkózni az Indokolatlan Ügyféligénnyel.
Ahogy azt az oktatott programnyelvek esetében teszi, a kézműves sörkínálatát is bővíteni tervezi a Codecool. A jövő alakulása miatt aggódó mérnökök ellazítására az IPA(R) 4.0fantázianevű tétel lesz az ideális, míg a szabad verseny feltétlen hívei természetesen egy Porter alapú receptet kapnak. „Tervezzük továbbá, hogy olyan szupertitkos receptúrát is főzetünk, amit a szakértők se értenek. Ezt GDPR? Kettőt kérek!néven dobjuk majd piacra.” – avatta be az érdeklődőket terveikbe Bonyhádi Gábor, a Codecool programozóiskola marketing igazgatója.
„Általában a kiscsoportos projektekben mindenféle adalékanyagok nélkül is hamar megindul a spontán erjedés, ez az ötlet is ennek a kreatív szellemiségnek az eredménye. Egy 12 hónapos intenzív programban ráfér néha a lazítás a résztvevőkre. Ám, aki csak emiattjelentkezne kurzusainkra, azt ki kell ábrándítsam: csak limitált példányszámban készülnek a söreink.” – mondja Boda József, a Codecool ügyvezetője.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.