MÉG VAN 20 JEGY JANCIS ROBINSON VinCE MESTERKURZUSÁRA!
A VinCE egy olyan közép-európai boros kezdeményezés, ahol mindenki kóstol mindenkitől, ahol a legtapasztaltabb borszakértő is talál valami meglepőt, ahol üzletek köttetnek véleményformáló szakemberek javaslatára és ahol határontúli kapcsolatok épülnek borász és fogyasztó, borász és kereskedő közt!
A wineroads.eu éppen ezért büszke partnereire, hogy kiállítóként képviselik a minőségi magyar borok hírnevét az ország egész területéről:
Babits Pincészet-Tokaj; Balaton Borgaléria-Balatoni borvidék; Béres Szőlőbirtok-Erdőbénye; Bodri Pincészet-Szekszárd; Garamvári Szőlőbirtok-Balatonlelle; Gere Attila-Villány; Gere Tamás és Zsolt-Villány; Gundel Pincészet-Mád; Heimann Családi Birtok-Szekszárd; Kovács Nimród Winery és Monarchia Borszaküzlet-Eger; Oroszlános Borház-Tállya; Polgár Pincészet-Villány; Taschner Pincészet-Sopron; Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet-Kisharsány.
Mindemellett azonban a "Legyen egy új hordód" pályázat két nevezője is bemutatkozik Borbély Tamás a Borbély Családi Pincészet-Badacsony, valamint Németh János Pincészete-Szekszárd képviseletében.
Aki azonban valamit elmulasztana megkóstolni, vagy megvásárolni a rendezvényen, az a Sideways.hu hamarosan induló borászati webshopján pótolhatja az élményt!
Részletes program:
Kóstolni mindkét nap reggel 9-től este 7-ig lehet (délután 2-től 3-ig ebédszünet).
Előadások
Szombat
10.00–11.00 A jedik titka – előadó: két Master of Wine, Elizabeth Gabay és Lynne Sherriff, illetve az MW Institute ügyvezető igazgatója, Siobhan Turner.
Téma: Mi a Master of Wine Institute fő tevékenysége, hivatása, missziója, hogyan lehet bekerülni az intézetbe, mítoszok és tévhitek.
12.00–13.30 Sok palack, kevés polc – előadó Omar Honigh dizájn- és marketingszakember az Egyesült Királyság piacvezető marketingügynökségétől (Kemistry)
Téma: Mi adja el a bort? Márkaépítés step by step. Címkék, csomagolás, minőség.
14.00–15.30 Meghökkentő párosok – előadó a burgundiai Michelin-csillagos Frédéric Carrion
Téma: Vannak kőbe vésett szabályok? Egy új páros mit ad? Meddig lehet elmenni? Sokkoljuk a vendéget? Hogyan ragadható meg a regionalitás a gasztronómiában?
16.00–17.00 Szponzorált előadás, témája egyeztetés alatt
Vasárnap
10.00–11.30 A nemzetközi siker kulcsa
Téma: A borversenyek jelentősége, a Decanter Wold Wine Award bemutatása, a DWWA haszna a borászok számára. Milyen borok nyertek és miért? – előadók Sophia Dempsey és Guy Woodward
12.00–13.30 WineGoogle – előadó Konstantinos Lazarakis MW Athénból
Téma: Az internet fontossága a borkereskedésben. Miben befolyásolja a webkereskedelem a borok stílusát? Marketing a világhálón.
14.00–15.30 Mi kerül 5 év múlva a poharakba? Merre mozog a borvilág? A globális felmelegedés hatása a borvidékekre, zöld kérdések. Trendek, a fogyasztói szokások alakulása – Zilai Zoltán
16.00–17.00 Szponzorált előadás
Mesterkurzusok
– A mesterkurzusok ültetett kóstolók, ahol az előadó irányításával kóstolnak a résztvevők.
– A mesterkurzusokra egyenként 150 főt tudunk fogadni.
Szombat
9.30–11.00 Tokaj kincsei – előadó Szepsy István
Téma: Régi és új stílus Tokajban. A száraz tokaji szerepe a jövőben. Kóstoló: régi
és új stílusú aszúk, esszencia, száraz tokajik.
11.30–13.00 MW-csúcs – előadók: két Master of Wine, Elizabeth Gabay MW és Lynne Sherriff
A két mester hat kiváló boron keresztül vezeti be a közönséget a legmagasabb fokú borkóstolás rejtelmeibe. Hat oldal borleírás egyetlen korty alapján? Ők erre is képesek...
Részvétel csak szakmabelieknek.
13.30–15.00 Tömény élvezet – előadó Dr. Mészáros Gabriella
Téma: Libamáj és tokaji: harmonikus párosok, sokféle ízélmény. Kóstoló: libamáj különféle tokaji borokkal.
15.30–17.00 Brandek és terroirok – előadó: Jancis Robinson MW
Téma: Csak a különleges terroirok, híres dűlők adnak csúcsborokat? A nagy márkák előnyei: állandó minőség, nagy mennyiség. Kóstoló: világhírű dűlők gyümölcsei, top brandek.
17.30–19.00 Szponzorált mesterkurzus
Vasárnap
9.30–11.00 Rózsaszín jövő – előadó: Elizabeth Gabay MW
Téma: Fiatalabban, gyorsabban, könnyebbet – a trendnek a rozé megfelel. Milyen rozéstílusok vannak, melyek népszerűsége nő és miért? Hova vezet a rozé jövője? Kóstoló a világ rozéiból, benne magyar és közép-európai rozék is
11.30–13.00 A borvilág kapujában: Angela Muir MW
Téma: Merre mozduljon Magyarország és Közép-Európa? Egyes fajtákat felejtsünk el? Merre tovább? Kóstoló: magyar, közép-európai és külföldi borok
13.30–15.00 Ikon: furmint – előadó: Romsics László
Téma: A furmint lehet Magyarország ikonbora? Kóstoló furmintokból és más országok ikonboraiból.
15.30–17.00 Mitől szuper? – előadó: Marchese Piero Antinori
Téma: A szupertoszkán mozgalom kezdete, jelene, a siker titka. Kóstoló szupertoszkán borokból.
17.30–19.00 Szponzorált mesterkurzus
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.