MAGYAROK MINDENÜTT... AZ OTTHON AZ VALAMI MÁS
éve, hogy két diplomás francia fiatal úgy döntött, hogy "politikai élményturizmus"-tól indíttatva egy volt szocialista országban tölti el gyakorlati éveit, ezen belül is Magyarországon, ahol elképzeléseik szerint leggyorsabban zajlik majd le a rendszerváltás.
10 éve, hogy az itthon otthon lett
Majd, amikor megismerték az országot az itt élő embereket a kultúránkat már nem akartak többé turisták lenni, már Magyarországon élők akartak lenni, és a látottak, hallottak, tapasztaltaktól inspirálva alkotni akartak, így született meg,
egy hely, ami nem hangulatos , hanem a hely, ami a hangulat maga
Anne Roy és Pascal Leeman végzettségüket tekintve élelmiszeripari mérnökök, valójában polihisztorok, akik Tokaj-Hegyalján, tolcsvai Ős Kaján éttermükben ősi magyar specialitásokat kínálnak franciásan tálalva a testnek és tápláló kultúrát szemen és fülön keresztül a léleknek. Éttermük, minden szobáját más-más hangulatban rendezték be, hogy a vendégek a lelkiállapotuknak legmegfelelőbb helyiségben foglalhassanak helyet. Pascal a konyhai varázslás mellett vászonra veti az őt ért élményeket elkápráztatva ezzel a vendégek tekintetét miközben gondosan ügyel, a megfelelő zenei aláfestésre is. A teljességet azonban természetesen a tokaji bor adja,
Augusztus 15-én is
amikor a BOR, MÁMOR, BÉNYE fesztivál keretein belül a Karádi és Berger Borászat boraihoz kínálja majd az Ős kaján nyári menüsorát, festményeit,klasszikus és jazz dallamok kíséretében.
Karádi és Berger
Szilvia és Zsolt szintén nem tősgyökeresek Tokaj-Hegyalján, de ők is pont egy évtizede már Erdőbényét tekintik otthonuknak. Ma 4 hektáron gazdálkodnak és rendítetlenül hisznek abban, hogy "A Tokaji nem egyenlő az aszúval, sokkal több annál."
Már csak pár nap a nagy eseményig, de addig is pascal egy frissítő paradicsomlevessel kedveskedik!
www.erdobenyefesztival.hu
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.