KIVÁLÓ MINŐSÍTÉST KAPOTT A BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL

Újabb elismerés a Budavári Borfesztiválnak! Nyár elején hozták nyilvánosságra a Magyar Turizmus Zrt. reprezentatív felmérését, amelyből kiderült, hogy a Budavári Borfesztivál Magyarország 10 legnépszerűbb fesztiválja közé tartozik.

Most pedig a Magyar Fesztivál Szövetség ítélte kiválónak a 2010. szeptember elején megrendezett Budavári Borfesztivált. Magyarországon jelenleg 97 minősített fesztivál van, melyből 37 kapott kiváló minősítést.
KIVÁLÓ MINŐSÍTÉST KAPOTT A BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL

 A minősítési programot 2008 nyarán indította útjára öt országos szakmai szövetség, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége, a Magyarországi Gasztronómiai Fesztiválok Szövetsége, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége, a Szabadtéri Színházak Szövetsége és a Magyar Fesztivál Szövetség. A fesztiválok művészeti, folklór, gasztronómiai és speciális műfajokban kaphatnak kiváló, jó és minősített besorolást.

A Program célja a fesztivál szakma önmeghatározása, egy átlátható, objektív fesztiváltámogatási rendszer megalapozása a hazai fesztiválok szakmai besorolásának segítségével, és nem utolsó sorban az, hogy útmutatást adjon a nagyközönségnek a fesztiválok megítélésében.

A regisztrált fesztiválok minősítését átfogó vizsgálatok alapján határozza meg a Szakmai Intéző Bizottság. Az értékelést 1-3 szakági minősítő és egy turisztikai-marketing szakember végzi. A helyszíni minősítés szempontjai jó részt olyan általános dolgok, mint hangulat, információk mennyisége, minősége, (információs táblák, szórólapok, hostessek, stb.) tisztaság, színpad technika minősége, nézőtér kialakítása, megközelíthetősége, stb. A minősítést végzők a rendezvényre ellátogatva a saját kompetencia területükön pontoznak, de közösen döntenek a végső minősítésről.

Íme, néhány kiragadott mondat a minősítésekből:

A szervezők olyan, nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő fesztivált szerveznek az ország legfrekventáltabb történelmi és idegenforgalmi közegében, mely nagyon hasznosan egészíti ki az ott található, nemzeti értékeket egy eleven, jó hangulatú programmal.

Pezsgés, nyüzsgés, rengetek külföldi, áramló tömeg, csodálatos épített környezet, kiváló programok, válogatott kiállítók garantálták a jókedvet.

A fesztivál szolgáltatási csomagja minden fesztiválszervező számára példamutató lehet. Ragyogó tisztaság, helyi orvosi ügyelet, kedves biztonsági szolgálat, rengeteg hostess.

A fesztivál minden eleme minőségorientált, értékközpontú szemléletet tükröz. A helyszínválasztás, a programszerkezet, a legkiválóbb borászok felvonultatása a rendezvényt megelőző sajtókampány meghozta a gyümölcsét: a rendezvényen a rossz idő ellenére is tömeges volt a jelenlét, a fesztivált ellepték a külföldi turisták. A rendezvényen mind a látogató, mind a kiállító megbecsült, értékes partner.

A fesztivál egyik lényeges eleme a nemzeti értékek bemutatása. A hagyományok szervesen áthatják a rendezvényt, jelen van a színpadi népzenei, néptáncos produkciókban, a hazai borkultúra, gasztronómia bemutatásában.

Itt jószerével minden egyedi és nemzeti érték! Kultúra, bor, gasztronómia, szinte hibátlan teljességben.

A fesztivál a magyar fesztivál élet kiemelkedő fesztiválja.

A fesztivál látogatóinak jelentős része (szerintem közel a fele) külföldi, akik elviszik Magyarország hírét. A fesztivál fő koncepciója a magyar bor bemutatása példa értékű. Gratulálok a szervezőknek, és minden fesztivál látogatónak ilyen fesztivált kívánok.

A Budavári Borfesztivál kiváló minősítésére a szervezők, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. vezetői, munkatársai igen büszkék. Céljuk, hogy a rendezvény a jövőben még sikeresebb, még színvonalasabb legyen, és még több emberrel ismertesse meg a kulturált borfogyasztás lehetőségeit.

A 2011. szeptemberében megrendezésre kerülő 20. Budavári Borfesztivál előkészületei megkezdődtek.

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok