IV. BUDAI GOURMET FESZTIVÁL - MI AZ ÉG ALATT SZEM-SZÁJNAK KELLEMES

IV. BUDAI GOURMET FESZTIVÁL - MI AZ ÉG ALATT SZEM-SZÁJNAK KELLEMES

Immár negyedik alkalommal hívja ínycsiklandó kalandra vendégeit a Budai Gourmet fesztivál, idén rendhagyó módon a Reneszánsz Év - 2008 eseménysorozat részeként. Május 30-tól június 1-ig a Millenáris Parkban, a már hagyományosnak számító bor és sajt bemutatók mellett, neves honi éttermek séfjei adnak ízelítőt az új utakat kereső hazai konyhaművészet remekeiből. Megidézve és továbbgondolva a magyar gasztronómiában újjászületést jelentő, Mátyás nevével fémjelzett reneszánsz korát is.

Majd' száz különböző típusú sajtkülönlegességet és többszáz féle bort illetve pezsgőt vonultat fel immár negyedik éve - a Haris Kereskedőház szervezésében - a Budai Gourmet fesztivál, a hazai gasztronómia egyik legjelesebb seregszemléje. A borkultúrát és a nemes sajtok élvezetét népszerűsítő rendezvény idén a hazai konyhaművészet megújításáért fáradozó szakácsmesterek étel-remekeiből is válogat. A Budai Gourmet - melynek szakmai partnere a Magyar Gasztronómiai Egyesület - a legjobb hazai éttermek vezetőit kérte fel, adjanak e fesztivál keretei közt kóstolót, tág teret nyitva a magyar ízvilágot újragondoló törekvéseiknek. Korunk legelhivatottabb ˝ínyesmestereinek˝ így alkalmuk nyílik a gasztronómiai kalandozásokra vágyó szélesebb közönség számára is bemutatni, hogy milyen lehetőségeket rejt a XXI. századi konyha reneszánsza. Aki tehát május utolsó hétvégéjén ellátogat a Millenáris parkba, a hazai történelmi borvidékek legjobb nedűi és a változatos ízű sajtok mellet megízlelhetik - egyéb étkek társaságában - a zsályás citromkompóttal tálalt fogasfilét, az újhagymás burgonyafőzelékkel kísért báránynyelvet, a lerakott marhapofát vagy akár a malacfül salátát is.

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok