Indítsd roséval a nyarat!

2018-04-19 | Hírszerkesztő

Május 11-13. között újra pezsegni fog a Liget, zöldbe öltöznek a fák, rózsaszínben látjuk a világot, és három napig csak örülünk, hogy egy kicsit az Én helyett fontosabb a Mi, és hogy létezhetünk az ittben és a mostban.

Indítsd roséval a nyarat!

Idén hetedik alkalommal rosék, pezsgők, finom borok, street food, koncertek, minden idők leggazdagabb családi programjai és persze szerelem vár mindenkit Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján. Több mint 50 borász borai mellett a trendi street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között a New Level Empire, a Hősök, Lóci játszik, és DJ Juhász Laci. A Fonó izgalmas és fiatalos folklór programmal készül: néptáncos flashmob a Hősök teréről, bemutatkozik az örökvidám Vadrózsák Néptáncegyüttes, részesei lehetünk az egykori táncházmozgalom újra gondolt hangulatának. 



Gasztronómia

A roséhoz, gyöngyöző és habzó borhoz, pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő „street food” irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is. Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buciés pita, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, burgerek házikészítésű cipóval.A tenger gyümölcseit kedvelő vendégek füstölt lazacot is kóstolhatnak, és nem hiányozhat a fish and chips sem.Az édesszájúak sem maradnak éhesek, lesz kifejezetten a Rosaliára megálmodott kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és finom kávé.

Fesztivál színpad

A Rosalia színpada idén is gazdag zenei kínálattal készül, igazi nyáreleji borozgatós és egyben bulizós hangulat szórakoztatja a vendégeket. Május 11-én, pénteken 16.30-kor jazzes hangulatot teremt a Stúdió11, közreműködik többek között Szőke Nikoletta. Őket követi aKoalabell, egy feltörekvő fiatal zenekar. 20.30-kor a New Level Empirelép színpadra, akik kellőképp felpezsdítik a hangulatot a nagy buli előtt, amikor is DJ Juhász Laciszolgáltat változatos zenét. A közönségtől függően bármi előfordulhat: hiphop, rnb, house, dnb, rock vagy akár dubstep.

A szombat ismét jazz hangulattal indul. 14.30-tól „Az év fiatal jazz-zenésze” verseny nyertesei lépnek a nagyközönség elé:Farkas Zsolti Quartet, valamint Richter Ambrusés zenekara. Később következik a The Big Bunny Hall Swinger Club, aki nem ismeretlen a hazai szintér számára, hiszen a csapat majd mindegyike egykor a népszerű Honeyball zenekarban játszott. 18.30-tól a Mongooz and the Magnet lép színpadra, akik különleges elegyét képviselik a vérbeli rock&rollnak, a szétesős funknak és az érzelgős soulnak. A koncert után éjfélig DJ Juhász Laci keveri a zenét.

A vasárnapot a népzene és a folklór határozza meg, a megszokottól eltérően nagyon vidám és fiatalos stílusban. A Fonó Budai Zeneházismét nagyszerű programot állított össze. Dél körül egynéptáncos flashmobindul a Hősök teréről, majd a színpadhoz érve a stafétát átveszi a Vadrózsák Néptáncegyüttes, akiket élő zenekar kísér. 16 órától a Poklade zenekarjátszik délszláv népzenét, akik mellett a Tabánnéptánccal és táncházzal készül. Az este nagy fellépője a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató tavalyi nyertese, a Lóci játszikzenekar lesz. Figyelem, aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre az szinte egyből rajongóvá válhat!

Liget Bora választás

Kerestetik a tavasz legnépszerűbb roséja! A nagy népszerűségnek köszönhetőenidén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián.Közel 40 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek adja le, meglepetésben részesül.

Butlers Borkvíz Bár

Nincs is jobb hely a boros ismereteink elmélyítéséhez, mint egy impozáns enteriőr. AButlerslakberendezési üzlet által kialakított sátor modern hangulata méltó helyszínt nyújt a NÉBIHBorászati és Alkoholos Italok Igazgatósága borismereti játékaihoz. 2018 a Kékfrankos éve, így előtérbe kerülnek a fajtával kapcsolatos tudnivalók, érdekességek. Amire a játék során választ kaphatunk: vajon el tudjuk-e dönteni egy Kékfrankos roséról, hogy valódi vagy sem? Meg tudjuk mondani, hogy melyek Magyarország legjelentősebb Kékfrankos-termő borvidékei? Felismerjük a Kékfrankos legjellegzetesebb illatait? Az interaktív sátorba beléphet és próbára teheti tudását bárki, aki rendelkezik egy Rosalia logós kóstolópohárral. A játék végén mindenkire garantált nyeremény vár!

Családi programok

2018 a Családok éve, így a Rosalia olyan programokkal is készül, ahol a kisebb és nagyobb gyerekek is találnak maguknak aktív, kreatív, szórakoztató elfoglaltságot. A ZigZag Mesesarokkényelmes babzsákfoteleiben egészen különleges élmény lesz mesét hallgatni. Szombaton kortárs mesék szólnak Dávid Ádám író tolmácsolásában, vasárnap pedig autentikus meséket mond Soós Emőke kicsiknek, majd a felnőtteknek. A Rosalia Fesztiválon a gyerekek kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkbanfelállított közlekedési táblák és lábbal hajtható kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. ALiget Budapestprojekt az Art Parkkal és a Néprajzi Múzeummal karöltve számos izgalmas gyerek-, és családbarát programmal érkezik a fesztiválra. Hagyományőrző kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, mindent eldöntő versenyekkel és hetedhét országra szóló mesékkel igyekszik elvarázsolni az aprónépet. A Rosalia alatt a Városliget hatalmas füves területei, focipályái, bmx és roller pályája, játszóterei nyújtanak teljes kikapcsolódást a családok számára.

Újdonságok a Rosalián

Egyedi pohár a vállalkozó kedvűeknek!Aki a Rosalia Fesztivál helyszínén a Hello Biznisz oldalon regisztrál, névre szóló pohárra tehet szert! A T-Systems Hello Bizniszstandjánál kalligráfusok várják a látogatókat, hogy a poharaikra rajzolják a nevüket, vagy az általuk kitalált rövid üzenetet. 

Városképkeret- Budapest Veled!Aki szereti a finom borokat és nem akarja kihagyni a Budapest Borfesztivált sem, annak nem kell mást tennie, mint felkeresni a Fővárosi Önkormányzat által felállított „Budapest Veled” fotópontot a Rosália területén és egy hangulatos fotót készíteni. A publikált képek tulajdonosai között a Rosalia után ajándékokat sorsolnak ki.

A Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget nyitva tartása:

Május 11. péntek 14-24 óra között

Május 12. szombat 12-24 óra között

Május 13. vasárnap 10-21 óra között

Belépés:ingyenes. A borkóstoláshoz 1500 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki elővételben vesz poharat, május 6-ig kedvezményesen juthat pohárhoz. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

Tölts el egy szép májusi napot a városligeti fák árnyékában, beszélgess, borozgass, falatozz, élvezd a koncerteket és válaszd ki idei kedvenc rosédat, pezsgődet!

www.rosalia.hu

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok