Hú!SVÉT + 7 Palkonyán
Egész napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik a Villányi borvidéken. A Stílusos Vidéki Éttermiség ezúttal a borvidék bűbájos kis falujában, Palkonyán mutatkozik be. Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom villányi borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket. A Villányi borvidék és Dél-Baranya, valamint további hét magyarországi régió ízeibe, gasztronómiájába kóstolhat bele a nagyérdemű közönség Palkonyán, április 11-én, szombaton.
A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. A SVÉT tagjai között folyamatos szakmai munka folyik a vidék ízeinek és gasztro-örökségének megújítása okán, amelynek csúcspontjai a tudás bemutatását hivatott rendezvények. Ezek a programok pontosan tükrözik az éttermek hitvallásait és remek alkalmat adnak arra, hogy felszabadultan, a vendégekkel közösen, családias környezetben tudjunk örömfőzést tartani. - mondja a mostani főszervező, Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.
A SVÉT célja, hogy időről időre összehozza a fogékony közönséget és az ország különböző pontjain működő kézműves éttermeket. A vidék színes, gasztronómiai palettáját bemutató csoport midig stílusosan készül bemutatni tudását, immáron hetedik rendezvényén, húsvét után hét nappal, azaz április 11-én, Palkonyán.
A „hetedik Te magad légy”
Palkonyán hét étterem találkozik: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron, Gere Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, PalKonyha – Palkonya, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma és vendégségbe jön a Balaton is, hiszen a balatonfüredi Kredenc Borbisztró is ott lesz. A vendéglátó falu színes borúti kínálatát most a Haraszti-, Hárságyi-, Mokos és Zsirai Pincészetek, és a nyitott udvarházak (Fecskeház, Parázs, Nóra, Faluház) együttesen adják, Gódor András vendég sonkamesterrel együtt – nyilatkozta Becker Leonóra a Villány- Siklósi Borút Egyesület elnöke.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.