GÉRARD DEPARDIEU SAJÁT BORÁT PROMÓCIÓZTA

2010-09-23 | elelmiszer.hu
„Az első félévben még a válság hatásai miatt szenvedtek a vendéglősök, de a catering és a szállodák forgalmának pozitív trendjeit már látjuk” – állapította meg a szeptember közepén rendezett vásárt értékelve a Német Szállodák és Éttermek Országos Szövetsége, a DEHOGA igazgatója, Ingrid Hartges.

Összesen tizenhat ország 403 cége állított ki a Hogatec-en. A 29 ezer szakmai látogató jóval kevesebb, mint amennyit legutóbb, két évvel ezelőtt regisztráltak.
GÉRARD DEPARDIEU SAJÁT BORÁT PROMÓCIÓZTA

Ennek ellenére a kiállítók többsége elégedett, mert a látogatók zöme beszerző vagy beruházások döntéshozója volt. Nem csak belföldi cégek részéről érdeklődtek, hanem a szomszéd országokból és Kelet-Európában sok üzletember váltott belépőjegyet.

Depardieu: „Szenvedélyes bortermelő vagyok”

Gérard Depardieu a Metro 600 négyzetméteres standjára kapott meghívást, ahol a kereskedelmi vállalat bor és kávé értékesítéséhez kínált új megoldásokat, azonkívül pedig nagy konyhák hatékony működését szolgáló technológiai rendszereket mutatott be.

A 61 éves francia filmsztár mágnesként vonzotta az érdeklődők tömegét. Botra támaszkodva érkezett, nemrég történt motorkerékpár-balesete miatt: „Szenvedélyes bortermelő vagyok. A Loire-völgyi Anjou megyében 25 hektárral kezdtem, és most 100 hektárnál tartok. Minden munkafolyamatot kézzel végzünk” – mondta büszkén. „A borászatot nem formális keretek között tanultam. Csak ellestem, mit csinálnak mások, ahogyan azt a színészetnél is tettem.”

2006 Anjou AOV Viellies Vignes nevű borát a következő szavakkal mutatta be: „Ez a bor nem halad a divattal. Olyan embereknek való, akik szívesen isznak bort szomjúság ellen. Ezt nyugodtan kortyolgathatják végig, az egész étkezés alatt. Nem kap tőle fejfájást senki. Éttermeim is vannak, mert nem csak a finom borokat szeretem, hanem a finom ételeket is. De nem a luxust, hanem az egyszerű konyhát kedvelem, ahol jó minőségű alapanyagokat használnak.”

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok