Franciaország egyik legnépszerűbb séfje főz az Air France utasaira
Michael Roth, többszörös díjnyertes szakács az Air France La Première ügyfeleinek gasztronómiai igényét fogja kielégíteni 2017 júliusától szeptemberéig. A repertoárban egy előétel és hat főétel van, melyeket a Servair Culinary Studio falai közt készítenek. A fogások a Párizsból induló hosszútávú járatokon lesznek elérhetők.
Az Air France és a magas fokú kulinária már évekkel ezelőtt összeforrt. A légitársaság egyik legfontosabb küldetése, hogy felejthetetlen gasztronómiai élménnyel ajándékozza meg utasait a felhők felett.
Ebbe a misszióba tökéletesen illeszkedik a Michael Roth-tal való együttműködés, hiszen nem csak Franciaország egyik legünnepeltebb séfje, de a legpatinásabb titulusokat is birtokolja: Bocuse d’or, Meilleur Ouvrier de France, Michelin-csillagok egész sora és egy a Gault and Millau étterem kalauz által rendszeresen odaítélt Romand of the year gazdagítja elismerései listáját. Ez utóbbit 2016-ban nyerte el, a maximális 20-ból 18 pontot elérve. Karrierje elején Michael Roth a legnevesebb séfek mel lett nevelkedett és a legismertebb éttermekben dolgozott, úgy mint a L’Espadon, vagy a Hotel President Wilson. Michael Roth étkei az egyszerűség, az innováció és a kifinomultság hármasára épülnek. „Azt a hatást szeretném átadni az embereknek, mintha egy baráti vacsorán vennének részt, melyen eredeti és ennél fogva váratlan étkekkel találkozhatnak” – mondja erről a séf.
Az Air France La Première utasainak Michael Roth klassikus francia fogásokat kínál kortárs és innovatív megközelítéssel.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.