Franciaország egyik legnépszerűbb séfje főz az Air France utasaira

2017-07-05 | Hírszerkesztő

Michael Roth, többszörös díjnyertes szakács az Air France La Première ügyfeleinek gasztronómiai igényét fogja kielégíteni 2017 júliusától szeptemberéig. A repertoárban egy előétel és hat főétel van, melyeket a Servair Culinary Studio falai közt készítenek. A fogások a Párizsból induló hosszútávú járatokon lesznek elérhetők.

 

Franciaország egyik legnépszerűbb séfje főz az Air France utasaira

Az Air France és a magas fokú kulinária már évekkel ezelőtt összeforrt. A légitársaság egyik legfontosabb küldetése, hogy felejthetetlen gasztronómiai élménnyel ajándékozza meg utasait a felhők felett. 



Ebbe a misszióba tökéletesen illeszkedik a Michael Roth-tal való együttműködés, hiszen nem csak Franciaország egyik legünnepeltebb séfje, de a legpatinásabb titulusokat is birtokolja: Bocuse d’or, Meilleur Ouvrier de France, Michelin-csillagok egész sora és egy a Gault and Millau étterem kalauz által rendszeresen odaítélt Romand of the year gazdagítja elismerései listáját. Ez utóbbit 2016-ban nyerte el, a maximális 20-ból 18 pontot elérve. Karrierje elején Michael Roth a legnevesebb séfek mel lett nevelkedett és a legismertebb éttermekben dolgozott, úgy mint a L’Espadon, vagy a Hotel President Wilson. Michael Roth étkei az egyszerűség, az innováció és a kifinomultság hármasára épülnek. „Azt a hatást szeretném átadni az embereknek, mintha egy baráti vacsorán vennének részt, melyen eredeti és ennél fogva váratlan étkekkel találkozhatnak” – mondja erről a séf.

 Az Air France La Première utasainak Michael Roth klassikus francia fogásokat kínál kortárs és innovatív megközelítéssel.

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok