ÉTTERMET NYIT BUDAPESTEN ROBERT DE NIRO

Közép-Európában elsőként Budapesten nyitja meg kapuit a világhírű Nobu-étterem, melynek konyhájában a japán és a dél-amerikai ízek fúziójából hoznak létre különleges fogásokat a mesteri szakácsok. Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere úgy véli, a Kempinski Hotel Corvinusban szeptemberben nyitó hely is hozzájárulhat, hogy Budapest újra modern világváros lehessen.

Szeptemberben nyitja meg kapuit a Nobu Budapest étterem a Kempinski Hotel Corvinusban – jelentette be csütörtökön a világhírű láncolat névadója és főszakácsa, Nobu Matsuhisa.
ÉTTERMET NYIT BUDAPESTEN ROBERT DE NIRO

A modern japán konyhaművészet remekeit felvonultató étterem konyhájában a hagyományos japán fogásokat ötvözik Dél-Amerika ízvilágával. A mára 21 étteremmel rendelkező Nobu-birodalom, melynek tulajdonosai között Robert De Niro, az ismert színész és Meir Teper filmproducer neve is feltűnik, 1994-ben jött létre. A japán gasztronómia rajongói Közép-Európában elsőként Budapesten kóstolhatják meg Nobu világhírű specialitásait. Meir Teper szerint „olyan világvárosok, mint London, Tokió, Moszkva vagy Los Angeles után Budapest méltán foglalhatja el a helyét a Nobu-birodalomban”.

Az összesen több mint 500 négyzetméter alapterületűre tervezett étteremben helyet kap egy 56 ülőhelyes bár, valamint az összesen 81 fő befogadására alkalmas étkezőhelyiség. A belső teret a világszerte számos Nobu-étterem tervezéséért felelős Rockwell Group álmodta meg. A magyarországi Nobu tulajdonosa, Andy Vajna az étterem megnyitásával új területre, a gasztronómia világába tesz utazást. „Régi tervem válik valóra azzal, hogy Budapesten nyitom meg Közép-Európa első Nobu-éttermét, hiszen nagy rajongója vagyok Nobu Matsuhisa szakácsművészetének.

Büszke vagyok rá, hogy a világ talán legkiválóbb és legnagyobb népszerűségnek örvendő japán éttermét hozhatom el Magyarországra” – közölte Vajna, majd köszönetet mondott Rogán Antalnak (Fidesz) a támogatásért.

Az V. kerület polgármestere ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapest a XIX-XX. század fordulóján modern világváros volt. „Amióta hivatalba léptem, azért dolgozunk a munkatársaimmal, hogy miközben megőrizzük a belváros történelmi arculatát, új, modern elemekkel is ötvözzük azt” – magyarázta Rogán Antal, aki szerint az új Nobu-étterem megnyitása hozzájárulhat ahhoz, hogy ismét modern fővárosunk legyen. A Nobu egyébként a Kempinski Hotel Corvinus Bécsi utca felőli oldalán kap helyet, az utcáról, valamint a szálloda előcsarnokából is megközelíthető lesz. A szálloda igazgatója, Marcus van der Wal szerint „2010 őszén a hazai élménygasztronómiában új korszak kezdődik, amikor a Nobu megnyitja legújabb éttermét a Kempinski Hotel Corvinusban”.

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok