Együtt főznek a világbajnokok!

2013-05-15 | Borutazó | Szerző: Darin Sándor

Újra együtt a bajnokcsapat! - ezekkel a szavakkal indított mai sajtótájékoztatóját Szerdi Zsuzsanna, a négycsillagos debreceni Hotel Lycium szállodaigazgatója.

A délelőtti média összehívás apropója nem más volt ugyanis, mint a május 24-én, a szálloda éttermében megrendezésre kerülő Világbajnok Chefek Éjszakája elnevezésű gasztroprogram.

Együtt főznek a világbajnokok!

"Sokat gondolkodtunk a kollégákkal azon, hogy a városunkban már megszokott vacsoraesteken túllépve, milyen következő programmal állhatnánk elő.."

Az igazgatónő előljáróban elmondta, hogy a legnagyobb vidéki konferencia központtal közös irányítású szállodában az elmúlt időszakban nemcsak szakmai és technológiai fejlesztéseket hajtottak végre, hanem már jó ideje megkezdték a profiljukat szélesítő, gasztronómiai programterv megvalósítását is. A Magyar Turizmus Minőségi Díjjal kitüntetett hotel éttermében már több, mint egy éve rendszeresen rendeznek tematikus borkóstoló esteket és szakirányú bortanfolyamokat, melyeket az idei évtől kezdve különleges vacsoraestekkel kívánnak színesíteni.



Az év elején a Kölcsey Központban kiállított szkíta ereklyék mellé egy korhű menüt álmodtunk meg, melyet márciusban egy különleges csoki vacsora követett. - vette át a szót Molnár László, a szálloda Átrium Éttermének vezetője. Sokat gondolkodtunk a kollégákkal azon, hogy a városunkban már megszokott vacsoraesteken túllépve, milyen következő programmal állhatnánk elő. Ekkor támadt az az ötletem, hogy hozzuk össze újra a többszörösen olimpiai, európa bajnoki, világbajnoki aranyérmes chef csapatot egy est erejére. Szerencsére mind az öt chef támogatta az elképzelést, így hívtuk életre a Világbajnok Chefek Éjszakáját!

Már a kezdetekkor egy nagyon jó elgondolásnak ítéltük meg a programot. - kapcsolódott be a Mile József, az Aquaticum Termál és Wellness Hotel executive chefje a beszélgetésbe. Össze is dugtuk a fejünket, hogy egy olyan menüt állítsunk össze az alkalomra, ami híven tükrözi a gasztronómiai elhivatottságunkat és ugyanakkor lehetőségünk van egy kis világversenyi ízelítőt is a vendégek asztalára csempészni.

Többen, többféle képpen képzelünk el egy-egy fogást, így ezen elkészített minta fogások elemeiből állt össze a végleges kínálat. - folytatta az előbbi gondolatot Rédai Attila, a népszerű Calico Jack Pub executive chefje. Mivel több világversenyen szerepeltünk már együtt sikeresen, így ezen ételsor összeállítása során sem került sor veszekedésre. Mind az öten elkötelezett hívei vagyunk a helyi ízvilágnak, amit magas minőségű, friss alapanyagok, lehető leggyorsabb felhasználása mellett készítünk el az est résztvevőinek, melyben nagy segítségünkre lesz házigazdánk is.

Mindig nagy öröm számomra olyan kollégákkal együtt dolgozni, akiktől tanulhat is az ember. - tette hozzá a házigazda udvariasságával Balogh Károly, a Hotel Lycium fiatal chefje. Tíz éven keresztül dolgoztam külföldön remek mesterek keze alatt, ezért is lesz számomra ez az este különösen fontos, hiszen ez a világbajnok csapat eddig még szintén csak külföldön főzött együtt, ez lesz az első alkalom, hogy a hazai közönség is megkóstolhatja az ételeiket.

Szeretnénk ezt a sorozatot tovább folytatni – vette vissza a szót Molnár László. Már előkészítés alatt van két további gasztronómiai est tervezete, de erről még korai lenne szót ejteni. Előbb lássuk, mit tudnak hazai pályán a bajnokaink!

Cimkék: Lycium

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok