Családdal Alsó-Ausztriában

2018-07-03 | Hírszerkesztő

Mindegy, hogy nagy vakációra, néhány napos nyaralásra vagy csupán egy spontán kirándulásra indulunk el Alsó-Ausztriába, egy biztos: itt minden megtalálható, ami egy aktív családi kikapcsolódáshoz szükséges.

Családdal Alsó-Ausztriában

Családi nyaralás felejthetetlen panorámával a Bécsi Alpokban

A Familienarena St. Coronaam Wechsel tökéletes helyszíne a szabadtéri kalandoknak és szinte biztos, hogy minden gyerek részére tartogat meglepetéseket. A kalandozás közepette a család kulináris kényeztetéséről a Wechsel-Loungegondoskodik.



Biztosan minden gyerekszívet megdobogtat a Sommerrodelbahn Corona Coasternyári bobpálya, a Motorikparkkalandos mozgásfejlesztő állomásai vagy épp az Ameisenpfadtúraútvonal, mely során 15 állomáson, játékos formában tudhatunk meg mindent az erdő szorgos lakóiról, a hangyákról. A vidéki nyugalom kedvelői számára karnyújtásnyira található aBio-Bauernhof DissauerSt. Coronaban. Ez az első olyan szolgáltató Alsó-Ausztriában, mely falusi üdülést kínál és a befolyásos Urlaub am Bauernhof magazin értékelése szerint maximális, 5 virágos kitüntetést kapott. Sok felfedeznivaló vár az igazi kalandorokra a Bécsi Alpokban: pl. a HermannshöhleKirchberg am Wechselben, mely denevérek fontos áttelelő helye, emellett a régió legnagyobb cseppkőbarlangja. Változatos növény- és állatvilág vár a kicsi és nagy kirándulókra a„Waldexpedition für Wirbelwinde“elnevezésű felfedezőtúrán, ahol a régió szakértője játékosan mutatja be a flóra és fauna érdekességeit.

 

Bringa, túra és kultúra a Mostviertelben

Kiváltképp alkalmas családi kerékpározásra a Traisental-kerékpárútTraismauer és Mariazell között. Érdemes kitérőt tenni a Freiland és Türnitz közti családi szakaszra, melyet „szuper alagúttúra” néven is emlegetnek, hiszen 9 km-en három alagúton át az autóforgalomtól távol vezet az út. Aki szívesebben indul neki gyalogszerrel, az az Ybbstali Alpok túraútvonalainak fog kiváltképp örülni. A Lunzi-tópedig a frissítő csobbanás és a csónakázás lehetőségével várja a megfáradt lábakat. Aki a Hochkar hegyoldalait választja kirándulása helyszínéül, azt a 360° Skytourés a Hochkarhöhlebarlang várja. Aki inkább a kultúra csúcsaira törne, az gyerekprogramok sorából válogathat a Burgarena Reinsbergen. A családbarát szállások köréből a Hotel JUFA Hochkar-Sport ResortGöstling an der Ybbsben várja vendégeit. Schallaburgvára pedig nemcsak a kalandjátszótér és a gyerekeknek szóló nyári játékok miatt szerepel a családok listáján, hanem aktuális kiállítása miatt is: a „Byzanz und der Westen“a középkor legizgalmasabb időszakát mutatja be. A gyerekek átélhetik a középkori izgalmakat és keresztes vitézekkel evezhetnek vad vizekre. 

 

Szamárjogosítvány és bringázás gyerekekkel a Duna mentén

Igazán különleges élményeket tartogat gyerekek számára a „Radln für Kids“útvonal 25 km-en, a Duna menti kerékpárúton, Spitz és Dürnstein vagy Arnsdorf és Rossatz között. Még izgalmasabb lehet a nap, ha komppal átkelünk a folyó túlpartjára és hajóval vagy vonattal térünk vissza túránk kiindulópontjához. Ha pedig az emmersdorfi szamártúrát választjuk, szamárjogosítványtis szerezhetünk, és biztos, hogy minden kirándulót megnevettetnek a drótszőrű csacsik. A wachaui kajszi élménytúránaz Aufreiter borászatnálKrems-Angernben az egész család a híres „wachaui sárgabarack“nyomába eredhet. Aki viszont inkább gumicsónakkal szállna vízre vagy hosszú sétát tenne a Duna árterében, annak a Donau-Auen Nemzeti Parkbana helye. Meseszerű hangulat vár ránk, ha ellátogatunk a barokk Schloss Hofkastélyhoz. A gyerekeknek bizonyára a híres fehér szamár és a hatalmas állatsimogató fog leginkább tetszeni, de különböző élményösvényeken időutazást is tehetünk a történelembe, vagy elidőzhetünk a gyümölcsöskertben. 

 

Családi nyaralás a Bécsi erdőben

Egy erdei játszótér és szabadon kószáló vaddisznók teszik egyedivé a Sparbach Natúrparkot, Ausztria legrégebbi natúrparkját. Az ornitológia iránt érdeklődő kicsik és nagyok Európa legnagyobb magánkézen lévő ragadozómadár-állomását találják a Hagenbachklammszurdok végén az Eichenhain Natúrparkban, 30 különböző fajjal és 300 madárral. A családbarát szállások közt találjuk a bio-gazdálkodásra szakosodott Wolf-Hofparasztudvart Pressbaumban, ahol pónik, kecskék és kotlósok körében élvezhetjük a természetet. A kulturális kikapcsolódásra vágyóknak különleges nyári élményeket kínál a Musical Sommer TeatroMödlingben, „Alice Csodaországban“ előadásával (melyet július 18. és augusztus 5. között tekinthetnek meg).

 

Természet az egész családnak a Waldviertelben

AzYsperklammszurdok kisebb-nagyobb vízesései, melyek a Waldviertel délirészén találhatók, hűsítő menedéket kínálnak az egész család számára a forró nyári hónapokban. A gyönyörű vidéken fekvő Ottensteini-tócsónakkal is felfedezhető, de sátorozhatunk is a parton. Hasonlóan idilli a Blockheide Gmünd Natúrparka Waldviertelre jellemző hatalmas sziklaformációkkal, az ún. Waldviertler Wackelsteinokkal. Schrems környékén vidrákat, békákat, szitakötőket és kígyókat figyelhetünk meg természetes életterükben. A Hochmoor Schrems NatúrparkAlsó-Ausztria legnagyobb lápos területe. Tehetünk egy kitérőt a Kunstmuseum Schremsbeis, mely többek között az erdő titkairól mesél. Kiváltképp családbarát a Märchenhotel Waldpension NebelsteinMoorbad Harbachban, mely tökéletes szálláshely egy családi nyaraláshoz a Waldviertelben.

 

Családi nyaralás a Leiser Berge környékén a Weinviertelben

6000 évet utazhatunk vissza a történelemben aLeiser Berge Natúrparkbanés a Wildpark Ernstbrunnban. Vajon mit jelent az „Alpaka Quartett”, a „Riesenmikado” vagy a „Saureimkegeln”? Mindezt és sok egyéb érdekességet tudhatunk meg az Alpaka-Szabadidőközpontban. Szintén számos tudnivalótrejt a MAMUZ Schloss Asparn an der Zayaban, ahol őskori módszerekkel csiholhatunk tüzet, íjászkodhatunk, de megtudhatjuk azt is, milyen a túlélés a vadonban. 4 és 12 év közötti gyerekeknek ajánlott a modern vándorszínház, mely Märchensommer Poysbrunnnévre hallgat. Egy élménydús nap után különösen jól esik a pihenés akár a szabad ég alatt az Ochys Waldhüttenben, a Waldfreizeitpark Kreuzstettenben.

 

Alsó-Ausztria családbarát ajánlatairól bővebben itt található tájékoztatás:

www.niederoesterreich.at/familienurlaub. Az eseménynaptár gyerekprogramokkal itt érhető el:https://kinder.niederoesterreich.at/.

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok