BUDAPESTI PÁLINKA FESZTIVÁL

BUDAPESTI PÁLINKA FESZTIVÁL

Más országok kitűnő párlatai sem vetélkedhetnek az itthoni pálinka minőségével, ízével, előállítási technológiájának igényességével, mely köszönhető a Kárpát medence kiváló adottságainak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek és szakszerű feldolgozásnak.

A pálinka magában hordozza a gyümölcs zamatát és alkotójának ízlésvilágát, szakmaiságát. Fogyasztásakor tiszta, gyümölcsre jellemző, virágos, fűszeres illatok valamint karakteres, harmonikus és hosszantartó gyümölcsös ízek varázsolhatók elő. Ez mutatja rendkívüliségét, amelyről a 2008. május 8-a és 11-e között zajló Budapesti Pálinka Fesztiválon meggyőződhetnek az érdeklődők.

A harmadik Budapesti Pálinka Fesztivál szervezője a Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft., amely azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítse a magyar minőségi pálinkát a hazai és a külföldi fogyasztók körében. Az igényes pálinkafogyasztást terjeszteni kívánó eseményükön a közönség az őstermelők jeles italait kóstolhatja és vásárolhatja meg. A kilátogatók Magyarország több tájegységéről származó ital íz világával is megismerkedhetnek.

2002. július elseje óta - ekkortól hatályos a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó törvénye - pálinkának kizárólag a Magyarországon, teljes egészében gyümölcsből készült párlatot lehet nevezni, melynek következtében az Európai Unió elfogadta a pálinka név kizárólagos magyar használatát. A pálinka megítélése és valódi értéke között óriási a különbség. Ennek oka, hogy 2002. július 1-je előtt minden kommersz szeszesitalt pálinkának lehetett nevezni. A fesztiválon termékeiket kizárólag őstermelők mutatják be, akik nagy szaktudással és kiváló párlatokkal rendelkeznek.

A Budapesti Pálinka Fesztivál célja, hogy a pálinkára, mint történelmi értékre felhívja a figyelmet, mivel a pálinka sok évszázados múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában, készítését és fogyasztását több mint 500 éve írásos emlék őrzi.

A pálinkafesztivál szervezőinek eltökélt szándéka az is, hogy a fogyasztásban élő tévhiteket eloszlassák, felhívják a figyelmet a minőségi és a kommersz italok közötti különbségre, és hogy elmozdítsák a mai fogyasztási szokásokat a minőségi magyar pálinka irányába.

Egy Pálinkás jó reggel(t)! után érdemes felkerekedni és kilátogatni Városháza Parkba, a Budapesti Pálinka Fesztiválra!

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok