BORVACSORA A RÁCKEVEI KÉK DUNA WELLNESS HOTELBEN
Így volt ez 2009. január 24-én is, amikor Ráckevére utaztam a Kék Duna Wellness Hotelbe, ahol Borkirálynői Borvacsorát rendeztek az én főszereplésemmel. Köszönet érte Darin Sándor barátomnak (www.wineroads.eu), aki a szervezést bonyolította.
A borvacsora este 7 órakor kezdődött, kb. 30 fő vendéggel, nagyon barátias hangulatban telt az este. Azért szeretem ilyen kisebb, családiasabb közegben bemutatni a borainkat, mert ilyenkor lehetőségem van sokkal személyesebb kapcsolatok kialakítására is, hiszen szombaton is valamennyi asztaltársasággal megismerkedhettem, válthattam néhány szót kötetlenül a vacsora után. Az est a kedvenc borommal indult, ami a 2006-os száraz Muscat Lunel, azaz Sárgamuskotály. Ezt egy előétel, leves követte: galambeszencia buggyantott tojással. Két fogás között természetesen szó esett a Götz Pincészetről, a borokról és a borkirálynőségről is. A következő fogás velős derelye volt tejszínes bormártással, amihez kiválóan illett a 2007-es félédes Muscat Lunel borunk. Ahogy az egyik vendég találóan meg is jegyezte: "wellness bor"! Főételként borjúérméket tálaltak fel kökényszószban, fenyőmagos köleskásával. Ehhez egy karakteres, 2006-os száraz Furmintot fogyasztottunk. Desszertként pedig mákpuding volt, sárgamuskotályban érlelt aszaltszilvával, amihez mi is illett volna jobban, mint a 2000-es évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszú borunk.
Úgy érzem, hogy a vendégek meg voltak elégedve mind az ételekkel, mind pedig a borokkal. Sokan meglepődve kósolták milyen könnyű, friss száraz és félédes borok is vannak a Tokaji Borvidéken. Véleményem szerint sikerült Tokaj-Hegyalja egy új arcát megismeretetni olyan emberekkel, akik értékelni tudják a minőséget, és ígéretükhöz híven el is látogatnak a borvidékünkre!
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.