Borkurzusok, három nyelven
Pécs első boriskolája nyitja meg kapuit február 9-én a Bevezetés a borkultúrába tanfolyam első órájával. A VinOliva Boriskola hiánypótló kezdeményezése, hogy Pécsett élő többszáz külföldire is gondolva, a magyar nyelvű tanfolyamok mellett német és angol nyelven is kínálja alapozó képzéseit. Emellett a nemzetközi WSET (Wine & Spirit Education Trust, London) rendszer szerinti kurzusokat is szervez egészen felsőfokig, amelyben partnere a budapesti Central European Wine Institute.
Borismereti és gasztronómiai tanfolyamok kezdőknek és haladóknak, ez áll a boriskola mottójában, így nem csak boros képzések lesznek, hanem a gasztronómia felé is nyitnak.
"A mi kurzusaink elsősorban azoknak szólnak, akiket érdekli, mi van a poharukban.."
- A mi kurzusaink elsősorban azoknak szólnak, akiket érdekli, mi van a poharukban. Abban segítünk, hogy közelebb kerüljenek a bor világához, de a sznobizmust és külsőségeket szigorúan kerülve. Tanfolyamaink nem a vetítésről és szigorkodó előadásokról szólnak, hanem borok mellett, kis csoportokban, inkább beszélgetve, mint hallgatva, gyakorlatiasan tudhatod meg mindazt, ami alap, ami lényeges, ami segít eligazodni – mondta el Győrffy Zoltán, a VinOliva Boriskola egyik alapítója.
A hétköznapokon esténként, de hétvégeken is működő boriskola a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin köré szerveződött csapat magjából építkezik, a német képzések felelőse Iványi Emese bormarketinges (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet), sommelier tanácsadó, több egyetemi kurzus oktatója, míg az angol képzésekért Labancz Richárd, nemzetközi pincészeteket is megjárt szőlész-borász (Eberhardt Pincészet) és borújságíró felel.
Borismereti és gasztronómiai tanfolyamok kezdőknek és haladóknak, ez áll a boriskola mottójában, így nem csak boros képzések lesznek, hanem a gasztronómia felé is nyitnak. Tematikus esték vagy akár hétvégi, egész napos programokkal készülnek, amelyek folyamatosan indulnak február 9-ét követően.
A VinOliva Boriskola a pécsi Boutique Hotel Sopianae-ban tartja tanfolyamait, amelyekről a www.facebook.com/pecsiboriskola vagy a www.pecsiborozo.hu weboldalakon lehet bővebb információt találni.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.