Bisztronómia az Air France fedélzetén
Újabb sztárséf csatlakozott a francia légitársasághoz: április elejétől Yves Camdeborde készíti a Business Class menüsorát.
"A francia sztárszakács hat új fogást álmodott meg a légitársaság Business Class osztályára."
2016 áprilisától Yves Camdeborde álmodja meg az Air France Business Class fedélzeti menüsorát. A gourmet fogások a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatain kívül 15 közép távú úton is elérhető.
Camdeborde a bisztrókonyha legismertebb képviselője, ételeit az egyszerűség és a különféle ízek tökéletes párosítása jellemzi. A séf szerint ételei a kiváló minőségű alapanyagoktól lesznek egyediek.
Camdeborde olyan híres éttermekben tanult, mint a Ritz vagy a Tour D’Argent. Első éttermét 1992-ben nyitotta Párizsban, ahol a tradicionális francia ételek mellett újragondolt helyi finomságokkal kápráztatta el a vendégeket. Később saját szállodát nyitott új étteremmel, ahol a már bisztró jellegű ételeken volt a hangsúly.
A francia sztárszakács hat új fogást álmodott meg a légitársaság Business Class osztályára. A gourmet kreációkat hat hónapig kóstolhatják az utasok, a menük pedig 15 naponta megújulnak. Íme néhány fogás az újszerű menüsorból:
- Tőkehal és füstölt lazac almával és zellerrel, parmezán morzsával és napraforgó maggal
- Tárkonyos, gombás lazac papillote zöldséggombócokkal, citromfűvel és gyömbér öntettel
- Serpenyőben sült csirke savanyú lilahagymával és szőlővel, supreme mártással és gőzölt rizzsel
- Lassan főtt marha fondant Banyuls ecettel, zöldséggombócokkal, gesztenyével, narancshéjjal bolondítva
- Konfitált borjú citrommal, articsókával és tejszínes pennével
- Csirke Tajine módra kurkumával, finom búzadarával és hajdinával
Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia népszerűsítését, ezért folyamatosan innovatív séfekkel együttműködve készíti el a fedélzeti fogásokat. Amellett, hogy a kiváló séfek egyedi menüsorokat álmodnak meg, az Air France catering leányvállalatának, a Servairnek a feladata, hogy az ízek frissek maradjanak az utazás időtartama alatt. A Servair szakácsai ügyelnek arra, hogy a fedélzeti személyzet is tisztában legyen az adott menü minden egyes részletével, és hogyan emeljék ki annak ízvilágát.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.