Balaton Konzílium 2. - Badacsony: boron és bazalton túl
Badacsonyban az elmúlt hetekben – a We Love Balatonon megjelent cikkek hatására – élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja.
A Balaton Konzílium második beszélgetésének ez a konfliktus a kiindulópontja. A vélemények nagyon különbözőek, de talán nem kibékíthetetlen az ellentét. És a vita túlmutat önmagán, hiszen az egész régiónak egyértelmű, határozott turizmus stratégia kellene, amely egyaránt szolgálja a vendégeket és a térség felemelkedését.
Az alapkérdések:
Régi és új szereplők a vendéglátásban – ki mit képvisel, ezek hogyan férnek meg egymás mellett?
Mennyire egyedülálló Badacsony kínálata Magyarországon?
Kik jönnek ma Badacsonyba, és miért? Mennyi időt töltenek itt, mire kíváncsiak?
Alapanyagok, friss kínálat, szezonalítás – működtethető-e, vagy mindez csak marketingszöveg?
Van-e tudatos, felépített turizmus-stratégiája a térségnek?
Meghívottak:
Greznár Attila, vidámpark-üzemeltető
Laposa Bence borász, a Kishableány étterem tulajdonosa, a Balatoni Kör elnöke
Nagy-Golyán Nikolett, a fövenyesi és badacsonytomaji Kalóz tulajdonosa
Rieger Zoltán, a Bázis Büfé tulajdonosa
Tóth Ádám, a Pláne Badacsony Borterasz tulajdonosa
Zöld Lajosné Zsuzsa, az Alapozó-Falatozó tulajdonosa
A Magyar Turisztikai Ügynökség képviselője
Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője
Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere
Tucsni László, a We Love Balaton főszerkesztője
Moderátor: Erdős Gábor – Északipart Magazin
Időpont: szeptember 6., szerda 17.00
Helyszín: Badacsony, az Egry József Emlékmúzeum kertje (Egry József sétány 21.)
Társszervező: We Love Balaton
A Balaton Konzílium a Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart magazin kezdeményezésére létrejött fórum és beszélgetés-sorozat, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. A beszélgetések nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.