A SZÍVHEZ A GYOMRON ÁT VEZET AZ ÚT!

Közhely de igaz, életünk minden örömteli pillanatát egy különleges étellel, itallal pecsételjük meg. Az élmény pedig még sikeresebb ha magunk készítjük el azt a bizonyos ételt és választjuk ki a hozzá illő bort. Akik most nevetnek, hogy az ő főztjük maximum az éhségtől kopogó szemhez vezet, elsősorban azok figyeljenek!

Főzőtanfolyamra ugyan bárhol be lehet íratkozni, de olyan "gyorstalpallóra", ahol kézközelből tapasztalhatunk, tanulhatunk és emellett még ki is kapcsolódhatunk, olyan talán csak egy van: Thummerer Pincészet főzőiskolája a Magtár-Fogadóban.
A SZÍVHEZ A GYOMRON ÁT VEZET AZ ÚT!

A tanfolyam célja olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, amellyel az évszakoknak megfelelő alapanyagokból, praktikus és egészséges konyhatechnológia alkalmazásával mindennapi és alkalmi menüsorok otthon is elkészíthetők.

A résztvevők 4 napon és 3 éjszakán át sajátíthatják el előszőr elméleti síkon a főzés csínyját-bínyját, az alapanyagok megismerésétől a menü összeállításig. Majd miután a növendékek sajt- és borkóstolási ismeretekkel is felvértezték magukat, a gyakorlatba ix átültethetik a frissen szerzett tudást: a piaci beszerzéstől a visga menüsor összeállításon és főzésén át a terítésig. Az oktatás hangulata és jellege azonban nem szigorú iskolára, hanem egy szórakoztató nyári tanfolyamra emlékeztet számos fakultatív programmal.

A következő vacsora összeállítása már nem lehet probléma!

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok