A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM RECEPT PÁLYÁZATOT HIRDET

Pályázni lehet bármilyen étel recepttel, amely kapcsolódik és illeszkedik a Tokaj-hegyaljai borvidékhez és annak közvetlen környezetéhez (Bodrogköz, Hegyköz, Taktaköz, stb.), felhasználja ennek a vidéknek a hagyományos nyersanyagait (hús, hal, gabonaféle, zöldség, gyümölcs, gomba, stb.), és elkészítésében, ízvilágában megjeleníti és tartalmazza a vidék történelmi konyha-kultúráját.
A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM RECEPT PÁLYÁZATOT HIRDET

Pályázni lehet továbbá mindenfajta házilagosan elkészített termékkel (lekvár, befőtt, aszalvány, méz, sajt, savanyúság, stb.) és annak receptjével együtt, amely a vidék hagyományosan honos nyersanyagaiból készül és vegyszert (tartósítószert) nem tartalmaz.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét és értesítési címét.

A beküldött pályázati anyag elbírálási értékét emeli, ha a pályázó a recept illetve a termék mellé leírja annak történetét, kialakulását és forrását is.

A legjobb receptet vagy terméket a Convivium 50.000 Ft-tal jutalmazza.

Beküldési határidő:
2010. szeptember 30.
Eredményhirdetés: 2010. december 10. (a Földanya Napja)

A pályázatokat a következő címre kérjük küldeni:

Oroszlános Borvendéglő
3907 Tállya, Rákóczi út 23.
A borítékra kérjük ráírni: Slow Food Pályázat

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok