A MÁK Bistro lett az Év Konyhája
A Vendéglátás szaklap immár harmadik alkalommal kért fel ismert gasztronómiai szakembereket és újságírókat, hogy szavazzanak az év legjobbjának tartott étteremre, vagyis az Év Konyhájára. A díjat ezúttal a budapesti MÁK Bisztró csapata, Huszár Krisztián vezetésével vehette át az október 24-i gálavacsorán, míg a Vendéglátás szerkesztőségének különdíját a békéscsabai Brill Bisztró nyerte el.
A harmincfős zsűri tagjai három olyan éttermet jelölhetnek, ahol az elmúlt egy évben legalább három alkalommal vendégek voltak, és a helyek természetesen nem tartozhatnak saját érdekeltségi körbe.
"A harmincfős zsűri tagjai három olyan éttermet jelölhetnek, ahol az elmúlt egy évben legalább három alkalommal vendégek voltak, és a helyek természetesen nem tartozhatnak saját érdekeltségi körbe.."
A szavazás szempontjai között szerepel többek között az étlapválaszték változatossága, a szezonalitás, illetve regionalitás követése, a „kreatív” alapanyagok használata, fontos a konyhatechnológiák magabiztos kezelése, az alkotóelemek harmonikus összhatása a tányéron, az ötletes tálalás, a figyelmes szerviz, és az olyan apró figyelmességek is, mint az üdvözlőfalatok vagy a kísérő pékáruk minősége.
Tavaly Takács Lajos és az Olimpia étterem, tavalyelőtt pedig Jahni László és a balatonszemesi Kistücsök nyerte a díjat.
A díjátadó gálán a hazai gasztronómiai élet színe-java, a hivatásos és amatőr ínyencek vettek részt, a vacsoramenüt a Séfasztal formáció hat tehetséges séfje – Ádám Csaba (Kereskedőház), Takács Lajos (Olimpia), Bernát Dániel (U26), Fülepi Kálmán, Jászai Tibor (Prímás Pince), Világ Viktor kreatív cukrász – valamint a Gundel csapata, Merczi Gábor vezetésével készítette. A különlegességek között szerepelt például posírozott tojás háromféle köménnyel körítve, kőrözött uborkazseléve, kaviárral, Beluga vodkával kísérve, csirkepaprikás zöldségtekerccsel, valamint csokoládés desszert szilvával és fokhagymával ízesítve.
A rendezvény támogatói voltak: Knorr Kulináris Akadémia, Chefcentrum, Szentkirályi Ásványvíz, Aranykaviár étterem, Alexandra Étteremkalauz, Progast, Puritaan Drinks, Manuel Caffé, Culinartist Academy, 895Hunnium pálinka, a Gróg Buttler, Mészáros, Prímás, Tornai pincészetek, a Tokaj Kereskedőház.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.