Hírek

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
2016-05-10

Május 13. és 22. között országszerte mindennap más kiemelt helyszínen - Villányban, Szekszárdon, Budapesten, Balatonfüreden, Nagykanizsán, Sopronban, Tokajban, Egerben, Szegeden és Soltvadkerten - várják az érdeklődőket változatos programokkal.

 

Magyar borok a Bocus d’Or szakácsversenyén
Magyar borok a Bocus d’Or szakácsversenyén
2016-05-10

2016. május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezett nemzetközi megmérettetésen a mesterien elkészített versenyételek mellett a hazai borok is különleges szerepet kapnak. A rendezvény idén a magyar ízek jegyében telik, a dunai kecsege és gímszarvasborjú mellett két borászat vörös és fehér bora szerepel a kínálatban.

 

Balatonfüredi és csopaki borok seregszemléje a pünkösdi hétvégén
Balatonfüredi és csopaki borok seregszemléje a pünkösdi hétvégén
2016-05-10

A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászainak több mint 100 tételét kóstolhatják meg a borbarátok Balatonfüreden május 14-én. A Rizling Generáció nevű, nemrégiben alakult kezdeményezés által megrendezett esemény célja a környék hagyományos és különleges borainak népszerűsítése.

 

A fagykár, az fagykár – természetes terméskorlátozás nem létezik
A fagykár, az fagykár – természetes terméskorlátozás nem létezik
2016-05-09

Tíz-, húsz-, kilencven-, sőt százszázalékos fagykárokról szólnak a hírek azóta, hogy április végén sokfelé nulla fok alá süllyedt a hőmérséklet. De mit jelent a tízszázalékos fagykár, és mit a kilencven? És mit jelent majd mindez a termést és főleg a borok minőségét illetően?

Kiemelkedik a magyar konyha Közép-Európában
Kiemelkedik a magyar konyha Közép-Európában
2016-05-08

Budapesten versenyeznek a legjobb európai szakácsok a jövő héten. A Bocuse d’Or Europe döntőjében, 20 nemzet legjobb séfjei mutatják meg amit tudnak. A rendezés jogát elnyerni egyet jelent azzal, hogy Magyarországot már jegyzik az európai gasztronómiában.

Megindult a sörszezon
Megindult a sörszezon
2016-05-06

Megnyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Eseménysorozatuk, a sörkultúrát középpontba helyező „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett, ebben az évben hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya.

 

Magyar gasztronómiai napok Marbellában
Magyar gasztronómiai napok Marbellában
2016-05-06

Magyar gasztronómiai napok kezdődtek csütörtökön a dél-spanyolországi Marbellában, az ország ízvilágát bemutató kínálatban egyebek mellett mangalicasült, gulyásleves, villányi és tokaji borok, valamint kürtőskalács szerepel.

'Balatoni Vihar' az északi parton
'Balatoni Vihar' az északi parton
2016-05-06

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával három nap alatt 89 észak Balaton-parti borászatot és 300 000 hektoliter bort ellenőriztek az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek. A „Balatoni Vihar” elnevezésű akció előzményeként 1 000 hektoliter hamisított terméket foglalt le a NÉBIH. Az ellenőrzéssorozaton négy borászat működését kellett ideiglenesen felfüggeszteni. A kisebb, például jelölési, higiéniai hibák miatt pedig figyelmeztetésben részesítették a vállalkozásokat az ellenőrök – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

 

Átadták a Hotel Furmint tanszállodát
Átadták a Hotel Furmint tanszállodát
2016-05-03

Újabb fontos állomásához érkezett az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karának megújulása. Ünnepélyes keretek között átadták a TIOP-1.3.1-14 konstrukció keretében elnyert pályázati forrás támogatásával megvalósult komplexumot, a Hotel Furmint***nevű tanszállodát.

 

Chicagói étterem nyerte a gasztronómia Oscarját
Chicagói étterem nyerte a gasztronómia Oscarját
2016-05-03

Suzanne Goin Los Angeles-i séf és a chicagói Alinea étterem nyerte el hétfőn a gasztronómiai Oscar-díjként emlegetett James Beard-díjat.

Programok