Romsics László
György-Villa Pincészet
(Budapest-Budafok)
Borvidék:
Etyek-Budai borvidék
Szakmai múlt:Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet (Budapest), Hungarovin Rt.
Szakmai tevékenység:Okleveles borbíráló, nemzetközi borakadémikus. 2004-től Decanter magazin magyar kiadásának szakmai lektora, szaktanácsadója. A Wine and Spirit Education Trust hazai oktatója. A Bolygó Hollandi borértő tanfolyam oktatója. A "Késői Szüret" rádiós bormagazin szaktanácsadója.
Amire a legbüszkébb:Első magyar borász, aki a nemzetközi borakadémikusi címet megszerezte.
Munkássága:1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben Törley Kft technológia vezetője, főborásza. 1996-tól kezdődően a György-Villa főborásza. Több helyen is oktat párhuzamosan. Tanácsadó, szaktanácsadó, számos borászati témájú cikk szerzője. Az Institute of Masters of Wine (borok mesterei intézet) hallgatója.
Borai:Borai számos rangos külföldi borversenyen (International Wine and Spirit Competition (London), Challenge International du Vin, Le Mondial du Rosé (Cannes), Chardonnay du Monde) értek el arany-, ezüst és bornzérmeket.
Ars Borétika:"A ma emberének készítem a borokat, olyanokat melyek szerethetőek, érthetőek, melyeket szívesen ajánlhatok barátaimnak és olyanokat melyekből én is szívesen fogyasztok."