Szekszárdi Optimus QV
A Selection sorból kiemelt önálló márkanevű csúcsbor, ami a pincészet legjobbjainak a legjobbja. Az alapborok a legjobb területekről származó alacsony termés hozamú szőlőből készültek. A hagyományos erjesztést követően a borok 12 hónapig külön-külön első töltésű, közepes égetésű, kis tölgyfahordókban érlelődtek, házasításuk után még 12 hónapra visszakerültek további érlelés céljából. Buja lekváros illat, nagy test, hosszú eltarthatóság jellemző borunkra fogyasztását ajánlom az Ünnepi asztalra nagy vadak mellé és nemes húsok kiegészítőjeként 16-18 C fokon.
Étel: Levesek(0000-00-00)
Komoly, érett tétel. A CabFranc mind illatában, mind aromájában domináns. Fekete csokoládé, savanyú sajmeggy, szép test, meleg érzet, szépen kerekedik a szájban. Némi kockázattal optimális viszonyok mellett még max. 1-2 évig tárolhatjuk, de inkább most, 7 éves kora előtt fogyasszuk. Remek párosítás ízgadag vöröshúsú sültekhez, főleg vadakhoz vörösáfonya, vagy meggyes öntetek kiegészítéseként különösen jó lehet (PS: vaddisznó, vagy őzpörkölthöz is jó választás lehet).